2017: De 10 beste producten van het afgelopen jaar!

30 December 2017

2017: De 10 beste producten van het afgelopen jaar!

2017 was een geweldig jaar met geweldige DJ en producer gear. Wij hebben een top 10 gemaakt van de gear die afgelopen jaar uit kwam. Fijne jaarwisseling allemaal.

10: Dynaudio LYD-48

Dynaudio kwam eerder al met de LYD-5, 7 en 8, maar gaan nu zelfs nog een stapje verder door een 3-wegs versie van deze geliefde speaker te maken. Deze speaker heeft een frequentiebereik van maar liefst 32 Hz - 21 kHz en is enorm gedetailleerd. De LYD-serie kenmerkt zich doordat ze niet alleen op een hard volume goed presteren, maar ook op een laag volume, wat het dan ook geweldige referentie-monitors maakt.

9: Komplete Kontrol S49 en S61 MK2

Na het grote succes van de eerste generatie Komplete Kontrol keyboards besloot Native Instruments dit jaar om hier nog een schepje boven op te doen. De Komplete Kontrol S49 MK2 en S61 MK2 zijn veel meer dan keyboards waarmee je wat noten inspelen. Het zijn inmiddels complete controllers geworden. Zo beschikken ze over meerdere pads voor het aansturen van Maschine of je favoriete DAW. Hiernaast hebben de keyboards meerdere draaiknoppen waarmee parameters kunnen worden aangestuurd en ook hebben ze een ‘light guide’ waardoor zelfs de minder ervaren pianisten toch piano kunnen spelen!

8: Maschine MK3

De geliefde Maschine heeft een update gehad: de Maschine MK3! De Maschine MK3 heeft nu twee hoge resolutie displays met kleur, waardoor het nog makkelijker is geworden om te browsen, editen en meer. Ook zijn de pads een stukje groter en dikker geworder en zijn de knoppen flink verbeterd zodat de Maschine nog fijner is om te bespelen. Als kers op de taart heeft de Maschine MK3 ook nog eens een ingebouwde geluidskaart van studioklasse. Het is dan dus ook niet gek dat hij wel terug moest komen in onze top 10!

7: Behringer Deepmind 12

De Deepmind 12 van Behringer is een nog vrij onbekende synth, met een gigantisch geluid. Behringer staat al langer bekend voor het maken van gear voor een betaalbare prijs. De Deepmind 12 is met nog geen €1200 op dit moment dan misschien ook wel de synthesizer met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit ons assortiment. De Deepmind 12 beschikt over maar liefst 12 voices en is volledig analoog. Hij bevat 2 dco’s per voice, noise generator, 2 lfo’s en nog veel andere functies die deze synthesizer tot een ware alleskunner maakt!

6: Denon SC5000 Prime

Al jarenlang is Pioneer de marktleider wat betreft dj-gear, maar dit jaar heeft Denon met hun nieuwe SC5000 en X1800 Pioneer toch even laten zweten. De SC5000 is misschien wel de meest uitgebreide speler van dit moment en is daarmee een goede concurrent voor de CDJ-2000NXS2 spelers van Pioneer. Op de speler zijn 8 multifunctionele pads aanwezig waarmee onder andere hot cues en loops mee kunnen worden aangestuurd. Ook beschikt de speler over een ‘layer’ functie waarmee er 2 tracks tegelijkertijd kunnen worden afgespeeld op 1 speler. De speler beschikt dan ook over 2 losse outputs waardoor je als het ware 2 spelers in 1 hebt.

5: Elektron Digitakt

Het Zweedse bedrijf Elektron kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Elektron heeft dit jaar de MKII versies van verschillende samplers en drummachines op de markt gebracht, maar naar ons idee het hoogtepunt van Elektron dit jaar was toch wel de Elektron Digitakt. De Digitakt is een 8-stemmige sampler en drumcomputer. De Digitakt beschikt over een flexibele sound engine, handige sequencer (met de welbekende Elektron parameter locks), MIDI en Elektron Overbridge support, waardoor er op een zeer creatieve manier te werk kan worden gegaan. Dat de Digitakt van Elektron is, dat zie je gelijk; Zo heeft hij hoge resolutie encoders, een duidelijk scherm, hoge kwaliteit draai- en drukknoppen en een geweldige audio engine.

4: Pioneer DJS-1000

De Pioneer DJS-1000 is het vervolg op de razend populaire SP-16. De DJS-1000 is een sampler waarmee je een persoonlijke ‘live’ twist kan geven aan je dj-sets. De DJS-1000 beschikt over een 64-step sequencer, ProDJlink voor perfecte beatmatching en DJS-TSP Project Creator waarmee het maken en opslaan van projecten mogelijk wordt. In tegenstelling tot de SP-16 is de DJS-1000 nu in het formaat van een CDJ waardoor het nog gemakkelijker om deze te integreren met je XDJ/CDJ/DDJ setup.

3: Akai MPC Live en MPC X

Aan het begin van het jaar introduceerde Akai 2 gloednieuwe standalone controllers: De MPC Live en de MPC X. Al jaren was er onder de MPC liefhebbers veel vraag naar een standalone versie van de MPC en nu is dat moment dus eindelijk aangekomen. Beide controllers maken gebruik van de MPC 2.0 software en een intern geheugen van 16GB. De MPC X is de meest uitgebreide van de twee. Zo heeft de MPC X een groter display en beschikt de MPC X over veel verschillende druk- en draaiknoppen. Het voordeel van de MPC Live is echter weer dat deze licht is en op batterij te gebruiken is waardoor je nu muziek kunt gaan maken waar je maar wilt!

2: Roland Boutique

Roland heeft dit jaar weer veel nieuwe producten toegevoegd aan hun razend populaire Boutique serie. Roland zorgde er hiermee weer voor dat de vintage synthesizers en drumcomputers uit de jaren 80 een nieuw leven in werden geblazen. Zo hebben ze dit jaar onder andere remakes gemaakt van de welbekende Tr-808 drumcomputer, SH-101 synthesizer en de legendarische D-50. Al deze remakes zijn ongelooflijk nauwkeurig nagemaakt en het verschil tussen de originele apparaten en de remakes is dan ook nauwelijks te horen. Het echte hoogtepunt uit de Boutique serie van Roland dit jaar was echter de nieuwe SE-02 synthesizer. De SE-02 is geen remake van een andere synthesizer en is, in tegenstelling tot de rest van de Boutique serie, volledig analoog. Een geweldig analoog geluid in een klein kastje dus!

1: Pioneer XDJ-RX2

De XDJ-RX was volgens ons al een van de meest uitgebreide controllers van dit moment, maar met de XDJ-RX2 wist Pioneer hier toch nog een schepje bovenop te doen! De XDJ-RX2 werd geheel opnieuw ingedeeld en kwam hierdoor nog meer in de buurt van de populaire Pioneer NXS2 sets. In plaats van 4 trigger pads beschikt de RX2 nu over maar liefst 8 pads die nu allemaal van rubber zijn. Ook heeft de XDJ-RX2 een verbeterde geluidskwaliteit t.o.v. de XDJ-RX wat deze controller tot ons favoriete product van het jaar maakt!