• Hoe lees ik mijn computer uit met een Pioneer DJ speler? (Nederlands)
  • Tonecontrol (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

Hoe lees ik mijn computer uit met een Pioneer DJ speler?

Op 22 mei 2017 door Marijn
Tips

Hoe lees ik mijn computer uit met een Pioneer DJ speler?

Zo koppel je Pioneer DJ gear met je computer om deze als USB stick uit te lezen.

Veel DJ's weten niet dat Pioneer DJ spelers rekordbox USB sticks tt 32GB ondersteunen. In de praktijk werkt een grotere USB stick soms wel, maar dit wordt niet door Pioneer zelf aangeraden en kan dus ook voor enige complicaties zorgen. Maar hoe moet je dan draaien met een grote muziekbibliotheek in rekordbox? Dat is heel simpel; door een laptop of computer te gebruiken als opslagmedia.

Deze methode werkt met alle Pioneer spelers met linkpoort (ethernet/netwerk aansluiting) waaronder de XDJ-RX, CDJ-2000NSX2 (evenals oudere CDJ-2000 modellen), CDJ-900 (Nexus), XDJ-1000MK2 (evenals MK1) en de XDJ-700. Het linken van een rekordbox bibliotheek door middel van de ethernet poort houdt niet in dat het apparaat plotseling fungeert als MIDI controller, het apparaat leest alleen de database van de computer uit, en werkt dus tegelijkertijd ook nog gewoon met een USB stick).

Linken met rekordbox

Koppelen aan rekordbox

Het koppelen van een Pioneer DJ apparaat met ethernet/netwerk aansluiting aan een rekordbox bibliotheek is erg gemakkelijk:
1. Sluit een ethernet kabel aan op het apparaat
2. Sluit dezelfde ethernet kabel aan op de laptop of computer
3. Open rekordbox en geef, als daar om gevraagd wordt, aan dat inkomende netwerkverbindingen zijn toegestaan
4. Klik links onderin rekordbox op de 'Link' knop om de connectie in te schakelen
5. Klik vervolgens op de desbetreffende Pioneer speler op de 'rekordbox' knop, of de 'link' knop (bij oudere spelers)
6. Browse gemakkelijk met het DJ-apparaat door de rekordbox bibliotheek!

LINK knop binnen rekordbox

Meerdere spelers koppelen

Om meerdere spelers of computers te koppelen is het van belang dat deze apparaten zich allemaal in hetzelfde 'netwerk' bevinden. Om de spelers met hetzelfde netwerk te verbinden is het zaak om deze, evenals de computer(s) met rekordbox, aan te sluiten op een netwerkswitch/hub of router. Wanneer alle apparaten aangesloten zijn, wordt er informatie gedeeld, en verschijnt de 'Link' knop in de rekordbox software.

Spelers in rekordbox netwerk Links: twee spelers en een laptop in een netwerk. Rechts: twee spelers, een mixer en een laptop in een netwerk

Een interessant feit is dat bijvoorbeeld de DJM-2000 Nexus over een ingebouwde netwerk hub beschikt! Bij dit mengpaneel is geen extra switch of router benodigd.

FireWall uitschakelen

Lukt het je niet om n of meerdere apparaten aan je rekordbox software te koppelen? Waarschijnlijk ziet jouw besturingssysteem de binnenkomende verbinding als een mogelijke bedreiging. Schakel in dit geval de FireWall van de desbetreffende Mac of PC computer uit. Bij Mac is de FireWall uit te schakelen in de 'Systeemvoorkeuren', bij 'Beveiliging en Privacy'. Bij Windows is de FireWall te vinden in het 'Configuratiescherm'. Let wel op dat onder andere het browsen op internet met een uitgeschakelde FireWall mogelijk erg schadelijk is. Schakel deze dus altijd weer in vrdat de computer weer voor andere doeleinden gebruikt wordt. Een uitzondering maken voor de netwerkverbinding van rekordbox (zodat de FireWall wel aan kan blijven staan) is ook mogelijk in de FireWall configuratie.

Comments