Dit is de PLAYdifferently Model 1

28 Maart 2017

Dit is de PLAYdifferently Model 1

Sinds kort is het mogelijk om de unieke PLAYdifferently Model 1 DJ mixer bij ons te bestellen. Lees hier waarom dit mengpaneel zo bijzonder is.

Nieuw in ons assortiment is sinds kort de PLAYdifferently Model 1, een hoogwaardige DJ mixer ontworpen door ex-Allen&Heath lead engineer Andy Rigby Jones in samenwerking met de wereldbekende minimal/techno DJ Richie Hawtin. De Model 1 is het eerste product ontwikkeld door het PLAYdifferently merk. De mixer wordt gepositioneerd als creatief en uniek instrument om nog betere en uniekere performance mogelijk te maken. Na ruim 2 jaar ontwikkeling en tests is de Model 1 nu verkrijgbaar.

Over de Model 1

De Model 1 is een mixer met geweldige geluids- en bouwkwaliteit, intuïtieve controls en een warm analoog circuit. Dit mengpaneel beschikt over zes analoge inputs en twee stereo returns in een 12" mixer behuizing. De Model 1 heeft veel vernieuwende kenmerken waaronder een input pre-amplifier drive control (analoge oversturing), hybride filter/swept bell equalizer, dubbel cue systeem, dubbel mixer linking systeem en een volledige gebalanceerd Tascam aansluit systeem.

Model 1 DJ mixer

Unieke kenmerken en functies

De geweldige geluidsweergave van de Model 1 is te danken aan het volledig analog circuit. Er is bij dit mengpaneel geen digitale effectensectie of andere digitale processing aanwezig waardoor er niets van het pure analoge signaal verloren gaat. Op elk kanaal bevindt zich een input overdrive waardoor het signaal een extra warme 'boost' met harmonische verstoring gegeven kan worden. Daarnaast is een bijzondere equalizer sectie aanwezig: in plaats van een standaard 3-bands EQ is gekozen voor een highpass en lowpass filter gecombineerd met een 'sculpt' equalizer. Kies door middel van de FREQ knop de frequentie en pas met CUT/BOOST de aanwezigheid van deze frequentie aan. Ook bevindt zich op de Model 1 een master highpass en lowpass filter alsmede een 3-bands master equalizer. Het is daarnaast zelfs mogelijk om de toonverdeling van de booth monitors aan te passen door middel van een 2-bands booth equalizer.

Dit unieke mengpaneel beschikt over een DualCue systeem waardoor twee DJ's gemakkelijk back to back sets kunnen draaien. Tevens is het mogelijk om twee mixers te linken waardoor de mixers een gezamenlijke output naar de booth monitors en het PA systeem uitsturen. Ook worden de twee cue systemen op beide mengpanelen samengevoegd. Zeer uniek aan de Model 1 is de volledig gebalanceerde master mix bus, iets dat normaal alleen terug te vinden is op hoge kwaliteit analoge studioconsoles. Deze gebalanceerde bus zorgt voor meer dan 110dB dynamisch bereik, verbeterde hum verwerping, lagere noise en crosstalk. Ook interessant is het feit dat de Model 1 over een dubbele stroomaansluiting beschikt waardoor een extra beveiliging aanwezig is. Als één van de powersupplies stopt met werken neemt de ander zijn taak direct over.

PLAYdifferently's Model 1 beschikt niet over een ingebouwde USB geluidskaart, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Rane MP2015. De Model 1 beschikt wel over D-SUB aansluitingen waardoor een hoogwaardige geluidskaart zoals de Antelope Audio Zen Tour hier zonder verlies van signaal direct op aan te sluiten is.

PLAYdifferently Model 1 bestellen

De PLAYdifferently Model 1 kan alleen op bestelling geleverd worden. Mail of bel ons om een exemplaar van deze DJ mixer te bestellen.