DJ’en met een app

6 Oktober 2016

DJ’en met een app

Wil jij leren DJ’en zónder een al te grote investering te hoeven doen? Hier beschrijven we de beste DJ apps!

DJ apps zijn een uitkomst voor zowel de DJ in spé (zonder al te groot budget) als de gevorderde DJ op zoek naar een snelle en handige manier om tracks te mixen op een feestje. Hieronder beschrijven we drie populaire DJ apps!

Algoriddim Djay 2 app

Een erg populaire DJ app is Algoriddim’s Djay 2. Binnen de Djay 2 app kan je veel van de belangrijke DJ functies uitvoeren op het scherm van je portable device. Denk aan scratchen, beatmachen, mixen, effecten gebruiken en samples afspelen. Er is zelfs een automix functie aanwezig! Het interessante aan Djay 2 is het feit dat deze applicatie naadloos integreert met de populaire streaming app Spotify. Heb je een Spotify premium abonnement, dan biedt Djay 2 de mogelijkheid om met een actieve internetverbinding tracks vanuit de veelzijdige Spotify bibliotheek te mixen. Algoriddim's Djay 2 app werkt daarnaast ook naadloos met bijvoorbeeld de Pioneer DDJ-WeGo 4, Reloop Beatpad 2 of Reloop Mixon 4 DJ controllers.

De applicatie is beschikbaar voor zowel iPhone en iPad als Android en is gratis te downloaden van het daartoe behorende app-platform.

Djay App

Pioneer DJ WeDJ app

Een nieuwe app in DJ-land is WeDJ. Deze applicatie is ontwikkeld door Pioneer DJ en werkt mede daarom ook perfect met de Pioneer DDJ-WeGo 4. De WeDJ app heeft een klassiek 'Pioneer DJ design' met bijbehorende functies. De app heeft naast klassieke mixing controls ook Slip Mode, Pad FX en Combo FX om creatief te kunnen DJ-en. De kleuren van de waveform op de decks en het jogwheel worden aangepast aan de hand van de cover art (platenhoes) in de iTunes collectie, daarnaast is de layout naar eigen voorkeur aan te passen.

De applicatie is alleen beschikbaar voor iPad met een klein prijsje van slechts € 4,99. Download WeDJ hier.

Djay App

Native Instruments Traktor DJ app

Een andere populaire app is Native Instruments' Traktor DJ app. De applicatie is uitgerust met een mix-layout in lijn met Traktor Pro en beschikt over hoogwaardige DJ controls en effecten. De Traktor DJ app is ook te gebruiken met diverse Native Instruments DJ controllers waaronder: Traktor Kontrol Z1, Traktor Kontrol S2 MK2 en Traktor Kontrol S4 MK2. Wanneer deze controllers met Traktor DJ gebruikt worden kunnen ook features zoals BeatJump en FX chains ingezet worden.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone en iPad met een prijs van € 9,99 en is hier te downloaden.

Djay App