Klein maar fijn: KORG Volca

16 December 2017

Klein maar fijn: KORG Volca

Al enkele jaren geleden gooide KORG de synthesizer markt om met een paar kleine, maar hele krachtige producten. De Volca Bass, Volca Beats, Volca FM, Volca Keys en de Volca Kick.

Uitgerust met MIDI-functionaliteit en een touch-screen keyboard, zullen de synthesizers je verassen met hun geluid. Je kunt patterns opnemen en opslaan. Doormiddel van verlichte knoppen, zul je zien dat ook de beweging van de knoppen kan worden opgenomen. De CV en gate aansluiting maakt het mogelijk deze synthesizers te gebruiken in combinatie met andere sequencers of apparatuur.

De Volca Bass heeft drie analoge oscillatoren en filter van absolute KORG kwaliteit. Hij kan qua geluid redelijk in de buurt komen van de Roland TB-303, en heeft ook keuze uit ‘saw’ en ‘square’ waveforms. De Volca Beats is een zeer krachtige drummachine. Met de PCM Speed kan je de toonhoogte van elk instrument aanpassen, en voor de kick, snare, tom en hat zijn specifieke controls te vinden. De Volca FM (gebaseerd op FM-synthese) zal de meest karakteristieke geluiden voortbrengen met intuïtieve controls over de attack en decay van de modulator & carrier. De Volca Keys is een drie stemmige polyfoon en is voorzien van een filter, LFO, envelope en delay. De Volca Kick heeft dezelfde filter als de MS-20 en is goed voor rauwe analoge kicks.

Met alle Volca’s zul je geluiden ontdekken die je nog niet ontdekt hebt. Nog niet overtuigt? Kom ze vooral uitproberen in onze showroom in Haarlem.