Dit was het schrijverskamp van Lange Frans

21 Januari 2017

Dit was het schrijverskamp van Lange Frans

In november vond het schrijverkamp van Lange Frans plaats. Dit is hoe zo'n schrijverskamp er uit ziet en welke gear gebruikt wordt.

In november 2016 vond het schrijverskamp voor het nieuwe album van Lange Frans plaats. Wij zien het steeds vaker, artiesten die op een plek buiten de dagelijkse realiteit werken aan nieuw materiaal en de grenzen van de creativiteit opzoeken. Zo ook Lange Frans die ondersteund door een breed scala aan topartiesten anderhalve week zichzelf terugtrok in een vakantiehuis in het prachtige zuiden van ons land. Om al deze creatievelingen te voorzien van het juiste gereedschap hebben wij samen met onze distributeurs Pro Media Connect en TotalSonic maar liefst 4 kleine en grote studio's voorzien van de beste gear om creatieve uitspattingen vast te leggen.

Om een sfeerimpressie te geven van hoe zo'n schrijverskamp nu precies verloopt is er een toffe video gemaakt waarin te zien is hoe de artiesten aan het werk zijn maar ook wat er is gebruikt om het nieuwe album direct radiowaardig te krijgen. Aan artiesten kwam Frans niet te kort, grote namen zoals Giorgio Tuinfort (heeft gewerkt met onder andere Lionel Richie, Michael Jackson en David Guetta) en Michael Bryan (bekend van nummers zoals 'Babygirl' en 'Ik Laat Je Gaan') waren namelijk ook aanwezig. Het nieuwe album wordt naar verwachting in maart 2017 gedropt en zal vol staan met new- en old school stijlen, meezingers en overweldigende tracks.

                                                                           

Tijdens het schrijverskamp is gebruik gemaakt van topmicrofoons zoals de sE Electronics Gemini II en X1A voor het opnemen van vocalen, de iD4, iD14 en iD22 van Audient om deze microfoons goed te ontvangen in de DAW en om de Type 07 speakers van HEDD aan te sturen. Om de akoestiek te verbeteren in de ruimtes is er gekozen voor Auralex, met panelen zoals de ProMax met mobiele statieven en ProPads om de speakerplaatsing en resonantie te verbeteren. Voor de producers en singer/songwriters is er de prachtige SL88 Grand van StudioLogic geplaatst, die het gevoel van een echte klavier geeft.