Stream muziek direct naar Serato DJ via SoundCloud

12 December 2018
software

Stream muziek direct naar Serato DJ via SoundCloud
De public beta van Serato 2.1 heeft naast de gebruikelijke bug fixes een nieuwe feature die we al eerder voorbij hebben zien komen.

De public beta van Serato 2.1 heeft naast de gebruikelijke bug fixes een nieuwe feature die we al eerder voorbij hebben zien komen. Het kunnen inladen van muziek via een streaming dienst. In dit geval heeft Serato de handen in één geslagen met SoundCloud. Soundcloud heeft al enige tijd een betaalde variant waarmee offline opslaan en hogere kwaliteit afspelen mogelijk is. Deze dienst heet SoundCloud Go+ en kost rond de 5 euro per maand.

Wat houd dit in voor de Serato DJ?

Door je betaalde SoundCloud account te koppelen aan de Serato DJ Pro 2.1 beta is er een zoekveld zichtbaar waar de gehele bibliotheek van SC te vinden is. Selecteer een track en laad deze in één van de decks. De tracks worden volledig gebufferd, mocht je verbinding verliezen levert dat geen problemen op voor de spelende tracks. Het is niet mogelijk om muziek offline in te laden, je zal dus wel een werkende internet verbinding moeten hebben om hier gebruik van te maken. Uiteraard is het inladen van je eigen bibliotheek (die fysiek op je harde schijf staan) nog steeds mogelijk.

Voordelen

- Eindeloos veel muziek inladen via 1 van de grootste muziek aanbieders ter wereld.

- Volledige buffering voor veilig afspelen van gestreamde muziek.

- Het kunnen vinden/inladen van minder bekende parels op SC.

Nadelen

- Maandelijkse kosten via SoundCloud (meer info via soundcloud.com)

- Verplicht een internet verbinding, liefst aan de snelle kant.

- Maximale audio kwaliteit van 256kbps

Zelf testen? download nu de public beta van Serato DJ Pro 2.1 via serato.com

Kleine disclaimer: Ga nooit met een beta versie optreden, de software kan instabiel reageren of foutmeldingen geven die je niet op het podium wil meemaken tenzij je een reserve setup hebt. Voor zekerheid “on stage” raden we aan te wachten tot de officiële update.