Top zakenman: Hardwell

16 September 2017

Top zakenman: Hardwell

Als een van ’s werelds grootste DJ’s verdient hij goed geld, maar dat niet alleen. Op technisch vlak weet Hardwell telkens tot vernieuwing te komen en hij overtreft veel artiesten als je kijkt naar zijn fanbase op sociale media.

Robbert van de Corput is zijn echte naam. Daar zou vrijwel niemand van opkijken. Maar onder de artiestennaam Hardwell is de 29-jarige Brabander bekend over de hele wereld. Zijn eerste optredens deed hij al toen hij minderjarig was. Dat mocht hij alleen doen onder begeleiding van zijn ouders. Inmiddels heeft Robbert de clubs overgeslagen en staat hij enkel nog maar op de grootste evenementen. Denk aan festivals als Tomorrowland en Sensation.

De fanbase van Hardwell bevindt zich voornamelijk op sociale media. Hij heeft er een soort competitie van gemaakt om altijd voorloper te zijn. De cijfers die hij op zijn naam heeft staan zijn dan ook indrukwekkend: Op Facebook heeft hij maar liefst 8,8 miljoen pagina-likes, op Twitter slaat hij zijn slag met circa 5,5 miljoen actieve volgers en op Youtube bekijken 3,8 miljoen abonnees wekelijks zijn filmpjes.

Als vernieuwende zakenman maakte Hardwell als eerste DJ gebruik van Blockchain. Dat is een platform dat zonder tussenpartijen werkt. Daardoor gaat de gehele omzet wat fans betalen voor zijn muziek rechtstreeks naar zijn rekening. Om dat feilloos te laten verlopen werkt hij samen met de Amsterdamse startup Rightsshare. Ook op Twitch sloeg hij een vernieuwende slag. Hij kwam namelijk met een video platform en probeerde daarmee een brug te slaan tussen games en muziek. Omdat hij naast de Blockchain ook de eerste DJ was die gebruik maakte van een Facebook Messenger bot werd Robbert tijdens de SpinAwards Night verkozen tot de meest innovatieve artiest.

Vermogen

Business Insider schat het inkomen van Hardwell op zo een 11,8 miljoen per jaar. Daarmee staat hij in de top 3 best verdienende DJ’s van Nederland. Op nummer 2 staat Martin Garrix met een jaarinkomen van 14,5 miljoen en claimt Tiësto de eerste plaats met 34,6 miljoen. Party Scene zocht uit wat een wereld DJ per uur verdient. Hardwell komt uit op zo een 80.000 euro per uur. Alsof dat niet genoeg is verdiend Tiësto als koploper zo een 270.000 euro per uur. Allemaal een Pioneer controller/mixer aanschaffen en beginnen met draaien dus!

Technische rider

Hardwell boeken? Op de booth heeft hij graag 4x CDJ-2000NXS2 en een DJM-900NXS2 staan. Zijn favoriete koptelefoon is de Sennheiser HD-25. De HD-25 onderscheid zich door zijn lichte compacte design maar alsnog uitstekend geluid. En dat voor een hele schappelijke prijs. Wij geven er tijdelijk een gratis headphone-case bij.