• Missie & Over ons (Nederlands)
  • Mission & About us (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

Missie & Over ons

Waarom ToneControl?

Wij geloven dat mens en machine elkaar kunnen versterken. En dat je als DJ of producer pas echt tot je recht komt als je de apparatuur gebruikt die aansluit bij jouw wensen, ambities en talent. Onze uitdaging is om jou advies op maat te geven, niet noodzakelijkerwijs de meest populaire of dure apparatuur te verkopen. Wij zijn eigenlijk geen verkopers, maar match makers. Welkom bij ToneControl! Wat doen we en hoe? De reden waarom wij ToneControl vormen, heeft gevolgen voor hoe we werken en wat we precies doen. Het betekent dat we onze ervaring graag delen met onze klanten en graag van hen leren, dat we onze klanten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden en dat we weliswaar geld willen verdienen met onze bezigheden, maar daarbij niet alleen de laagste prijs maar ook uitstekende kwaliteit willen leveren. Dit alles doen we met zoveel mogelijk oog voor mens en milieu (lees hier wat we bv verstaan onder verantwoord ondernemen), omdat we plezier willen hebben in ons werk zonder dat dat onnodig negatieve gevolgen heeft voor mens en milieu, ver weg of dichtbij.

Wie zijn wij?

ToneControl staat onder andere voor goede, persoonlijke en deskundige service. Maar wie zijn wij?

Even voorstellen:

 

Marijn

Marijn

Hoi, mijn naam is Marijn. Ik ben afkomstig uit Haarlem en werk al zo'n 5,5 jaar bij ToneControl. Mijn specialiteit is digitaal DJ’en. Je kunt bij mij terecht voor alle Traktor-, CDJ- en Ableton gerelateerde vragen. Ook ben ik veel bezig met de social media en marketing van ToneControl. Ik ben ongeveer 9 jaar geleden begonnen met het draaien en maken van elektronische muziek. Zoals bij bijna alle “jonge DJ’s” begon het bij mij ook met de schoolfeestjes waar ik een uurtje mocht draaien (samen met collega Bas). Ik heb veel verschillende genres muziek door de jaren heen gedraaid waaronder techhouse en techno, waarvan de laatstgenoemde mijn hart heeft gestolen.

Ik heb veel gedraaid in Haarlem en ook enkele feesten georganiseerd. Buiten de deur draai ik voornamelijk met CDJ-2000 NXS(2) en een analoge Xone (92) mixer of de DJM-900NXS(2). Thuis gebruik ik twee XDJ-1000 MK2 spelers met een Xone 62 mixer. Mijn producties maak ik met Ableton in combinatie met de Ableton Push 2 en Roland TR-8 op mijn Eve Audio SC205 monitorspeakers. Onlangs heb ik mijn eerste EP release gehad en er staat nog veel meer leuks in de planning.

Check ook mijn Soundcloud: https://soundcloud.com/marinistechno

 

Roog

Roog

Hee!

Ik ben Rogier-Willem (Roog) en werk sinds oktober 2013 bij Tonecontrol en woon in Amsterdam. Mijn expertise ligt bij de mixers van Allen & Heath en Vestax, sl-1200's, analoge synths en effecten, Ableton & produceren in het algemeen . Mijn eerste plaatje kocht ik ooit nieuw in 1994 bij Midtown in Amsterdam. (Wedlock - I'm the F*ck you man ;) ) en sindsdien was ik wel elke week in hoofdstad te vinden om nieuw vinyl te scoren. Tegelijkertijd begon ik labels zoals tresor te ontdekken waardoor mijn liefde voor techno, de feesten en het produceren werd aangewakkerd. Ik heb in de loop der jaren onder anderen gigs gedaan in de; sugar factory, melkweg, gashouder, club air, club80, de korsakoff, maar ook wat festivals en illegale feestjes in bunkers/scheepswerven/loodsen enz. Mijn stijl is voornamelijk de harde duistere techno uit duitsland en detroit, maar heb ook een tijdje clubhouse gedraaid.

Mn gear thuis voor dj'ing bestaat op het moment uit:
Sl1200/1210 mk2
Vestax PMC 37 pro
Vestax PMC 270 rotary
Magnedine mag10
Xone 2d
xone 1d
Volca Bass
Eowave Domino
Maar dit wisselt ongeveer maandelijks. ;)
Verder vind ik het tof om zelf analoge effecten en midicontrollers te bouwen en deze gebruiken in mn live-sets die ik met ableton in elkaar draai.
Mijn ambities zijn om weer wat meer op feestjes te vinden te zijn, zowel niet als wel op de line-up en eindelijk weereens wat uit te brengen op vinyl in 2014. (gaat lukken!)
Ik zie jullie allemaal graag bij Tonecontrol!

Max

Max

He! Mijn naam is Max a.k.a Delangeman en werk sinds 2015 bij ToneControl. Als ventje van 13 geïntroduceerd aan Pioneer CDJ-100 spelers (geen spelfout, die bestaan) en vanaf dat moment leren Dj'en van de hardcore fanaten in het jeugdhonk. Al snel kwam de nieuwsgierigheid naar hoe deze elektronische muziek nou wordt gemaakt en kwam ik genres tegen zoals Drum&Bass en Mellow Club. Toen ben ik snel gaan sparen voor een eigen computer en als eerste programma Fruity Loops geïnstalleerd. Na de eerste eigen plaatjes te hebben gemaakt begon de bal te rollen, hier en daar kleine optredens en veel produceren. Ruim 10 jaar verder nooit de knoppen losgelaten en veel kennis en ervaring opgedaan. Wil je weten hoe iets werkt dan moet je bij mij zijn. Benieuwd wat ik tegenwoordig maak? Check https://soundcloud.com/de-lange-man

Shahab

Shahab

Hee! Ik ben Shahab en ben een van de nieuwste aanwinsten van het team (okt 2017). Momenteel ben ik een student Communication & Multimediadesign, maar zo chaotisch enthousiast als ik ben, heb ik een hoop andere projecten naast mijn studie. Mijn favoriete is Uilenkatten.nl, een voor en door studenten concept dat ik heb opgericht met een vriend van mij. Drie jaar geleden begonnen met kleine huisfeestjes en inmiddels heel Amsterdam wel afgestruind, van sociŽteiten tot clubs. Dit jaar hadden we zelfs een eigen festival in samenwerking met een afdeling van de Vrije Universiteit. Wauw, het geeft zoveel energie als de hele productie perfect is. En dan je publiek keihard los zien gaan. 


Daarnaast draai ik zelf ook natuurlijk. Sherafatis draait het liefst techno, heerlijk melodisch, maar wel zo dat de beuk NIET mag ontbreken. Nog nooit les gehad of tutorials gevolgd. Ik heb het mijzelf allemaal aangeleerd in mín studentenkamer met hele boze huisgenoten. Ik heb een aparte eigen manier van mixen, wat ik je graag eens laat zien in de showroom, dus kom gezellig langs :-)

Mijn thuisstudio momenteel: 2x XDJ-1000MK2, 1x PLX-1000, DJM-750MK2, RMX1000, 2x Pioneer S-DJ 50-X


Toon

toon

Mijn naam is Toon, inderdaad, van ToneControl. Ik ben geen narcist, maar in 2002 waren domeinen en domeinnamen nog duur. De .tk domeinen niet. Ik zocht voor de nieuw te starten DJ webshop een geschikte domeinnaam en vond ToneControl.tk lekker klinken en toepasselijk. Uiteindelijk werd het op 1-1-2013 toch ToneControl.nl overigens.
Op mijn veertiende ongeveer heb ik via Jordi, sindsdien een goede vriend, het DJ-virus te pakken gekregen en samen gingen we altijd platen kopen bij Frankey Records en bij Trancentral in Haarlem. Af en toe sprongen we in de trein om bijvoorbeeld bij Outland platen te gaan halen, of in het vliegtuig om van de veel lagere vinylprijzen in Londen te profiteren. Aanvankelijk draaiden we vooral club, later passeerden trance en hardhouse (Tom Harding a-like) de revue. Maar het meest heb ik mijn hart verpand aan techno en techhouse.
Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap heb ik samen met een vriend nog een tweetal studentenfeesten georganiseerd, met o.a. Marco V, Per en Cor Fijneman. En DJ Tone natuurlijk. Daarna heb ik me steeds meer toegelegd in het verkopen van DJ apparatuur in plaats van het draaien ermee. En door de convergentie van DJ-en en produceren kwam daar steeds meer studioapparatuur bij.

Inmiddels is er een heel team van ToneControllers om me heen ontstaan, waar ik erg blij mee ben. Ik houd me bezig met heel veel verschillende zaken, waaronder inkoop, marketing, klantenservice, administratie, enzovoort. Ik doe dat allemaal met groot plezier. Sinds kort heb ik mijn SL1200MK2's ook weer aangesloten (met deze draaitafels is ToneControl eigenlijk ontstaan!) en nu graaf ik af en toe weer in mijn vinyl en mix ik een plaatje met mijn Allen & Heath mixer. Mijn kinderen (0, 2 en 4 jaar oud) krijgen binnenkort hun eerste DJ-lessen.
Mijn droom is om ooit nog eens een dikke track te produceren. Maar om echt goed te worden in iets, moet je er minimaal 10.000 uren in steken heb ik wel eens gehoord. Voordat ik die uren vrijgemaakt heb, zijn we wel weer een paar decennia verder. Tot die tijd ben ik je graag van dienst bij ToneControl!

Zakaria

zakaria

Hey!
Mijn naam is Zakaria El Razouki, ik werk sinds augustus 2015 bij Tonecontrol. Ik ben begonnen als stagiair en vond het zo leuk dat ik ben blijven werken. Zelf ben ik begonnen met draaien/produceren d.m.v. het volgen van workshops. Ik draai en produceer al sinds 2012 en dit doe ik onder anderen in het programma Fruity Loops (FL Studio). Ik draai en produceer de volgende stijlen;

House
Trap
Moombahton
Latin House
Hip Hop

Dit kan je terugvinden op www.soundcloud.com/zakaria-elrazouki/tracks

Joram

joram

Hi!
Mijn naam is Joram. Ik ben op dit moment de jongste werknemer van ToneControl. Ik ben ongeveer 5 jaar geleden begonnen met het volgen van workshops over het DJ- en producer vak. Mijn draaicarrière begon met de kleine schoolfeestjes en zo nu en dan een feestje van iemand bij mij uit het dorp. Nu is mijn specialiteit vooral digital DJ, gericht op Traktor en Pioneer gear. Ik maak zelf ook muziek met Ableton in combinatie met Komplete Kontrol. Toen ik begon met draaien, draaide ik vooral in de 128 BPM-richting. Want ja, zeg nu zelf, wie begint daar nou niet tegenwoordig? Pas na een jaar of 2 ben ik eens goed om mij heen gaan kijken naar andere genres, zo ben ik geïnteresseerd geraakt in het mixen van ‘’oude’’ muziek met de muziek van nu. Op dit moment draai ik met een zelf gebouwd transparant multitouch scherm in combinatie met Traktor en Smithson Martin's ‘Emulator’. De genres die ik nu het liefst draai zijn techno, hardstyle en future house. Na een aantal keer voor verschillende schoolfeesten in de Lichtfabriek en op andere locaties te hebben gedraaid probeer ik mij nu meer te richten op het maken van muziek. Techno is (denk ik) het genre dat ik fijn vind om te maken.
Mijn tracks zijn te vinden op http://soundcloud.com/JoramvV