Ableton 10 is hier!

05 Februari 2018

Ableton 10 is hier!

Met versie 10 laat Ableton zien dat er altijd ruimte voor verbetering is, zo heeft versie 10 niet alleen nieuwe synths en sounds maar is het beheren van je arrangement sneller en makkelijker geworden.

Maak kennis met Wavetable, Echo, Drum Buss en Pedal: allemaal nieuwe devices voor het toevoegen van kleurrijke sounds.

Wavetable is een nieuwe Synth direct in Ableton, vervorm, rek en morph sounds met deze wavetable generator die met zijn filters erg lijkt op een analoge reproductie. Zelfs zonder kennis van deze wavetables is het gemakkelijk en interessant om dit op te pakken. Door zijn interfaces is dit ook goed te begrijpen en gaat er een wereld open van nieuwe sounds.

Wavetable

Echo brengt de sound van ouderwetse analoge en digitale delay's samen. Drive en shape sounds met zijn analoog gemoduleerde filters of verhoog de noise voor meer grid en langgerekte soundscapes.

Drum Buss is een one-stop workstation voor drums, van subtiele verwarming tot flinke overdrive en crunch die ongekend detail weten toe te voegen op de meest subtiele drumpartijen. Door zijn Boom knop is er geen speaker meer veilig met nog meer controle voor je low-end.

Pedal is een verzameling van verschillende stomp-boxes en gitaar effecten die elk zwak signaal omtoveren in een schreeuwende scheurende gitaar. Mocht je opzoek zijn naar een zachte aanvulling of een clean lead geluid dan is pedal ook te gebruiken.

Een nieuwe feature is "Capture" deze zorgt ervoor dat alle Midi informatie wordt opgenomen ook al staat de REC knop niet aan. Ben je sounds aan het zoeken en speel je spontaan de melodie van je volgende hit? Dan heeft capture tot 20 sec. daarvoor alles opgenomen.

Je kan simpelweg op de Capture knop drukken om alle gespeelde Midi informatie terug te halen.

Edit meerdere Midi clips tegelijk en krijg meer overzicht over wat de andere Midi clips doen in je project. Zo kan je de toonhoogtes en timing naast elkaar houden voor het strak trekken van je project of juist alternatieve melodie├źn zoeken.

Naast al deze vernieuwingen is de look ook aangepakt, zo is deze nog strakker en met de nieuwe thema's is er voor iedereen wel een geschikt uiterlijk.

Ableton Live 10 productpagina's

Vind Ableton Live 10 Intro hier: Ableton Live 10 Intro
Vind Ableton Live 10 Standard hier: Ableton Live 10 Standard
Vind Ableton Live 10 Suite hier: Ableton Live 10 Suite