Apollo en Antares AutoTune bundelen de krachten

03 April 2018

Apollo en Antares AutoTune bundelen de krachten

Dat de Apollo DSP Audio interfaces aan de top staan moge duidelijk zijn,

met super lage latency en hoogwaardige pre-amps is er maar weinig concurrentie.

De ingebouwde DSP (Digital Sound Processor) maakt het draaien van plugins een waar gemak voor je computer. Omdat de Plugins worden berekend door de Apollo interface heeft je eigen computer meer ruimte (denkkracht) om aan andere berekeningen te besteden. Goed om te weten is dat de plugins in kwestie alleen die van Universal audio zijn, gelukkig zijn dit met stipt de beste replica's van originele analoge gear. Met type filters/EQ's/compressors en nu ook Antares Autotune is de keuze breed.

Koop nu een Apollo Twin Solo, Duo, Quad of USB en registreer voor 30 Juni om de gratis plug-ins te ontvangen.

Apollo

Wat deze deal zo interessant maakt is het kunnen werken met AutoTune op 0.2 sec latency, omdat de plugin wordt berekend op de Apollo DSP kost dit geen kracht van de CPU en is deze zelfs live te gebruiken.

Antares Autotune is een software programma dat ervoor zorgt dat elke toon of klank die het ontvangt binnen een bepaalde marge wordt gecorrigeerd naar de correcte toonhoogte met nadruk op menselijke zang.

Zo is het programma instaat om “verkeerd” gezongen noten of verkeerd gespeelde solo’s te corrigeren naar een kloppend geheel.

Antares begon al in de jaren 90 met het ontwikkelen van deze software en deed dat toen onder de naam:’Antares Audio Technologies” In 1997 werd dan eindelijk Auto-Tune gelanceerd door dr. Harold (Andy) Hildebrand.

Één van de meest opvallende keren dat Auto-Tune voor het eerst werd toegepast is in de track “Believe” van Cher. Niet lang hierna kwam rapper T-Pain met een track die volledig werd ingezongen doormiddel van Auto-Tune. Samen met FlowRida bereikte zij een nummer 1 hit die maar liefst 6 x platinum ging. (Low)

Hieronder alle deelnemende Apollo modellen:

Apollo Twin Solo
Apollo Twin Duo
Apollo Twin Quad
Apollo Twin USB