Roland introduceert de DJ-202 en DJ-505

15 Augustus 2017

Roland introduceert de DJ-202 en DJ-505

Het jongste broertje is de Roland DJ-202 die met zijn layout alles bezit wat een instap controller maakt.

Dit goed nieuws voor Serato gebruikers, het is namelijk even stil geweest omtrent nieuwe Serato controllers maar Roland komt goed terug met de aankondiging van deze twee DJ controllers. De DJ-202 heeft een twee deck layout voorzien van low-latency jogwheels, apart sampler volume en een midi out over 5-din. Deze 5-din Midi output maakt het mogelijk Midi informatie uit te sturen naar gear met Midi-in, denk aan synths en/of drumcomputers.

De DJ-505 valt erg op door zijn TR-8 style sequencer waarmee de TR-808 en TR909 sounds in te mixen zijn met bestaande tracks die je afspeelt via Serato DJ.

Naast deze unieke feature die ook te vinden is op de DJ-808 kan je met de 16 step sequencer de sampler in Serato DJ sequencen wat inhoud dat je niet beperkt met tot de samples in de controller. Ook is aan 4 deck mixing gedacht, door de uitgebreide VU aflezing tussen de twee deck faders is te zien welke van je decks hoorbaar zijn zodat je altijd op de hoogte ben tijdens het mixen met 4 decks. Helaas zijn de prijzen en levering nog niet bekend, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en hou de socials in de gaten voor verdere informatie.

Bekijk hier de video van de eerder uitgekomen DJ-808