Arturia's nieuwe Keylab Essential keyboards

07 April 2017

Arturia's nieuwe Keylab Essential keyboards

Op de NAMM Show van 2017 introduceerde Arturia twee nieuwe MIDI keyboards; de Keylab 49 Essential en 61 Essential. Arturia presenteert hiermee niet alleen een nieuw product, maar ook een compleet nieuwe manier van produceren. Naast een klavier (49 of 61 toetsen) beschikt de Keylab Essential ook over 8 performance pads, een DAW command center en meerdere draaiknoppen en faders voor maximale controle over alle parameters.

Bijgeleverd bij het keyboard zijn de software programma’s Analog Lab 2 (bezit 17 analoge synthesizer emulaties en meer dan 5.000 presets), Ableton Live Lite (een instapversie van één van de meest populaire DAW’s) en Grand Piano Model D. Het grootste voordeel van de Arturia Keylab Essential ten opzichte van andere MIDI keyboards is het feit dat alle draaiknoppen en faders al gemapped zijn aan de belangrijkste parameters van de preset die op dat moment wordt gebruikt. Daarnaast is het zeer gemakkelijk om door middel van het scherm door de presets van Analog Lab 2 te bladeren.

De Keylab Essential zorgt er voor dat je veel minder met het computer toetsenbord en muis aan het werk hoeft. Hierdoor kun je je voor 100% gaan focussen op het maken, performen en spelen van muziek, waardoor je een stuk natuurlijker en creatiever te werk kunt gaan.