Bitwig Studio 2 gepresenteerd

15 Januari 2017

Bitwig Studio 2 gepresenteerd

De produceersoftware Bitwig Studio werd een aantal jaar geleden op de markt gebracht als baanbrekend alternatief voor andere populaire workstations. Zo was Bitwig Studio onder andere voorzien van plug-in crash protection, een vernieuwende interface, supersnelle workflow en meer. Bitwig Studio wordt nu verder verbeterd met de introductie van Bitwig Studio 2.

Bitwig Studio 2

De tweede versie van Bitwig wordt op 28 februari 2017 verwacht en beschikt over interessante nieuwe features. Zo is er in Bitwig Studio 2 gebruik gemaakt van maar liefst 24 nieuwe modulators. Het is mogelijk in Bitwig Studio een ongelimiteerd aantal modulators in een slot te plaatsen, waarna deze modulators toegewezen kunnen worden aan parameters voor nog dynamischere instrumenten. Wanneer interne Bitwig instrumenten worden gebruikt is het zelfs mogelijk om modulators in polyfonische mode te gebruiken met modulatie per stem!

Bitwig Studio 2 modulators

De algehele workflow is uiteraard verbeterd en Bitwig Studio 2 werkt nu ook met VST3. Tevens is Bitwig Studio 2 voorzien van een groot aantal nieuwe audio en MIDI plugins. Een voorbeeld hiervan is de Note Harmonizer; door middel van de Note Harmonizer kan een toon in real-time aangepast worden aan een akkoord gespeeld in een andere track. Daarnaast is er MIDI CC aanwezig, waarmee CC data naar externe hardware of plug-ins gestuurd kan worden zodat alle hardware parameters direct vanaf Bitwig bestuurd kunnen worden. Er zijn zelfs CV clock outputs en CV instrument outputs aanwezig om eurorack modules of analoge synths aan te sturen.

                                                                           

Onlangs (na 10 december) Bitwig Studio gekocht? Dan ontvang je een gratis update naar Bitwig Studio 2!