De KORG Wavestate 2020: A Space Odyssey

22 Februari 2020
Tags: Nieuws

De KORG Wavestate 2020: A Space Odyssey

Even een stukje geschiedenis...

Laten we beginnen met een kort lesje geschiedenis. De KORG Wavestate heeft het merendeel van zijn ontwerp te danken aan de Korg Wavestation: Een synthesizer uitgebracht door Korg in de early 90's met een zeer unieke sound die tot op de dag van vandaag als kenmmerkend word beschouwd. De sleutel tot dit kenmerkende karakter van de originele Wavestation bestaat uit twee elementen: vectorsynthese (geërfd van de Prophet VS vector synth), waarmee de gebruiker tussen vier veschillende waves konden crossfaden, en een ingebouwde wave sequencing engine, waarmee meerdere waves opeenvolgend kunnen worden toegewezen aan een geluid om bijna eeuwig evoluerende patronen en timbres te creëren.

De KORG Wavestate: Een klassieker in een nieuw jasje.

De Korg wavestate bevind zich in het spectrum tussen een remake en een vervolg op zijn retro voorganger. De sound en feel van de Wavestate is qua ontwerp zeer vergelijkbaar met het origineel, kijk bijvoorbeeld naar de klassieke vector-joystick en de verschillende waves die je kan toewijzen. Niet alleen zijn er een heleboel verschillende waves bijgekomen maar ook de onderliggende technologie heeft een upgrade gehad! 

Korg noemt deze nieuwe engine: Wave Sequencing 2.0. Net als het origineel maakt de Wavestate gebruik van meerdere lagen waarvan elke laag een "wave sequence" kan bevatten van meerdere samples. Het grote verschil is dat de Wavestate een systeem gebruikt van 6 kanalen waarbij de je: sample selectie, pitch, timing en modulatie apart kan porgrammeren. Het resultaat: Complexe organische patronen die eindeloos door lijken te evolueren!

Met als conclusie.

Deze her-interpretatie van de klassieke Wavestation is een unieke tool die het een eitje maakt om in een handomdraai soundscapes en pads te maken die eeuwig door lijken te evolueren. Met een engine die klaar is voor de toekomst en een nieuwe, strakke design is de Korg Wavestate een must-have voor iedere studio freak die opzoek is naar die kenmerkende sound van vector-synthesis!

 

Interessant? Bekijk ook de KORG Wavestate productpagina:

KORG Wavestate