De nieuwe SL-1200 MK7, wat is er allemaal bekend?

07 Januari 2019

De nieuwe SL-1200 MK7, wat is er allemaal bekend?

Dat Technics de platenspeler markt domineert - of in elk geval domineerde - zal geen geheim zijn, want met de introductie in 1972 van de SL-1200 is deze niet meer weg te denken uit de DJ booth (en uit zeer veel andere omgevingen). Met verschillende succesvolle modellen zijn we aangekomen bij de Technics SL-1210 MK7.

SL-1210 MK7

Prijs en leverdatum zijn nog niet definitief, maar hieronder een samenvatting van wat we wel weten.

De MK7 beschikt over een nieuwe motor, genaamd de coreless direct drive motor. Deze is lichter en blijft onderhoudsvrij, ook is hij ontworpen om de gekozen draaisnelheid beter aan te houden om fluttering te voorkomen. Ook is er een microcomputer toegevoegd uit de Blue-ray spelers van Panasonic om de motor te controleren voor betere nauwkeurigheid, ook tijdens het scratchen.
Waar voorheen de SL-1200 stond voor 'zilver' en SL-1210 voor 'zwart', is dat in Europa niet relevant voor de MK7. Deze wordt namelijk alleen verkocht in het zwart, dus hier het de speler dan ook de SL-1210 MK7.

- De RCA en stroom kabels zijn verwijderbaar. (in plaats van vast)

- Aanpasbare brake/torque mogelijkheden voor de start en stop tijd

- Reverse platter play voor het achteruit spelen van de vinyl (zolang je naald dit ondersteunt)

- Matte chassis en toonarm

- Volledig digitale pitch fader met 8 tot 16% aanpasbaar bereik

- Gebouwd van aluminium en glasvezel voor het verminderen van vibraties op hoog volume.

- LED strobe die zowel in rood als blauw te schakelen is.

- White LED pop-up stylus verlichting met een hoge helderheid, beter dan voorgaande modellen

Wil je vrijblijvend op de hoogte gesteld worden als er meer bekend is zoals prijs en levering? Stuur ons een e-mail naar [email protected] zodat jij als eerste op de hoogte bent

UPDATE: Inmiddels weten we dat deze draaitafel begin van de zomer beschikbaar zal zijn en tegen een erg goede prijs. Bekijk de Technics SL-1210 MK7