Compact mixen met de Pioneer DDJ-800

16 April 2019
Tags: Nieuws

Compact mixen met de Pioneer DDJ-800

Niet lang geleden werden we geïntroduceerd aan de DDJ-1000, een midi controller met standalone mixer, full size jogwheels en nog veel meer. Het succes hiervan zagen we dan ook aankomen. Wat we niet zagen aankomen is het kleine broertje dat vandaag is aangekondigd.

De DDJ-800 is gericht op de mobiele DJ, het compacte maar toch ook uitgebreide paneel is voorzien van color displays in de jogwheels, 2-kanaals mixer en professionele in- en outputs.

Wat de DDJ-800 zo aantrekkelijk maakt is de club-/standaard layout, dit houdt in dat de bediening overeen komt met die van de bekende CDJ/DJM NXS2 sets die overal ter wereld te vinden zijn.

De mixer heeft naast zijn USB kanalen ook 2 inputs voor zowel line als phono verbinding. De DDJ-800 hoeft hiervoor niet verbonden te zijn met een computer, de trim en EQ controls blijven actief. Mocht je gebruik willen maken van de Color FX of Beat FX zal hij wel verbonden moeten zijn met Rekordbox DJ.

De Johwheels hebben net als bij de DDJ-1000 een 'weerstand' afstelling, zo is deze zwaarder te zetten voor accurate pitchbends en lichter voor vloeiende backspins of scratches.

Ook zijn de Johwheels voorzien van een kleurendisplay voor handige informatie zoals BPM, playback tijd en hot cue plaatsing.

Meegeleverd is Rekordbox DJ, een uitgebreid DJ software pakket dat - naast de Export functie voor gebruik met alle USB lezende Pioneer gear - ook in staat is om video te mixen of bijvoorbeeld DVS setups te voorzien (beiden na aanschaf van Pluspacks!). Wil jij weten wat deze software allemaal nog meer kan? probeer hem gratis via deze link

Bekijk hier de productpagina van de DDJ-800