Pioneer's meest volwaardige Serato controller: de Pioneer DDJ-SZ2

19 December 2016

Pioneer's meest volwaardige Serato controller: de Pioneer DDJ-SZ2

De Pioneer DDJ-SZ2 is de opvolger van de populaire DDJ-SZ Serato DJ controller. Deze MIDI controller beschikt over full-size jogwheels (van hetzelfde formaat als een CDJ-2000NXS2) en de feeling van een NXS2 set. Deze 4-kanaals controller kan alle functies van Serato DJ aansturen dankzij de acht pads, dubbele decks functie en uitgebreide effectensectie. Bovendien is het apparaat als standalone mixer te gebruiken waardoor diverse geluidsbronnen op het mengpaneel gemixt kunnen worden, ook als het apparaat niet aan de computer gekoppeld is. Net als zijn voorganger heeft de DDJ-SZ2 een dubbele USB poort zodat naadloze overgangen tussen digitale DJ's een fluitje van een cent worden.

Pioneer DDJ-SZ2

De DDJ-SZ2 wordt geleverd met Serato DJ software, Serato Pitch 'n Time en Serato Flip uitbreidingen. De eerste 3.000 units krijgen bovendien gratis een Serato Video uitbreiding meegeleverd.

Verschil DDJ-SZ en DDJ-SZ2

De verbeteringen van de Pioneer DDJ-SZ2 ten opzichte van de DDJ-SZ zijn:

- Hoogwaardige Magvel scratch crossfader (bekend van de DJM-900NXS2 mixer)
- Nieuwe oscillator effecten: drop en laser
- Pitch play
- Key shift (verander de toonsoort van een track)
- Key sync (verander de toonsoort van een track naar dezelfde als de master track om deze gemakkelijk harmonisch te mixen)

Natuurlijk heeft deze MIDI controller ook grotendeels dezelfde kenmerken die zijn voorganger erg populair maakten waaronder hoogwaardige D/A converters voor de beste geluidskwaliteit, geweldige aluminium jogwheels, P-Lock Fader Caps, Needle Search, Sound Colour FX, Sound Oscillators en slip mode.