Pioneer DJ brengt met XDJ-XZ de XDJ naar NXS2 niveau

12 November 2019
Tags: Nieuws

Pioneer DJ brengt met XDJ-XZ de XDJ naar NXS2 niveau

Je beschikt met de Pioneer XDJ-XZ over een mixersectie die nagenoeg identiek is aan de DJM-900NXS2. Met vier kanalen (kanalen 1 en 2 kun je gebruiken met USB, kanalen 3 en 4 kun je gebruiken i.c.m. PC/Mac of line/phono) en bovendien dezelfde 14 beat FX - inclusief X-Pad - en dezelfde 6 sound color FX als de DJM-900NXS2. Ook vind je hier activatieknoppen voor Master EQ als unieke extra!

De XDJ-XZ heeft dezelfde jogs als de CDJ-2000NXS2. Full-size dus en inclusief jog adjust, waarmee je de jogs soepeler of zwaarder kunt instellen. Als kers op de taart hebben de jogs full-color On Jog displays met alle belangrijke track info, zoals je bijvoorbeeld ook op de DDJ-1000 vindt. Overigens vind je (i.t.t. de RX2) de track search knoppen nu ook op de vertrouwde plek en beschik je over een Loop Cutter.

Anders dan de XDJ-RX2 is de XDJ-XZ ook een uitstekende Serato DJ Pro controller (vanaf begin 2020). Ongetwijfeld is dat ook de verklaring voor het feit dat het geen XDJ-RZ (met de R van Rekordbox) is geworden, maar een XZ.

Voor beide microfoonaansluitingen heb je nu de beschikking over een 3-bands EQ! Ook heeft de XDJ-XZ een Feedback Reducer, zodat je de kans op rondzingen tot een minimum kunt beperken.

Via het display heb je toegang tot een scala aan geavanceerde instellingen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld (cross)fader en EQ curves aanpassen, autoplay aanzetten, peak limiter aanzetten, enzovoort.

En de prijs?

Bekijk en bestel de XDJ-XZ