Pioneer DJ komt met DDJ-XP1 en lanceert Rekordbox 5.0!

12-09-2017

Pioneer DJ komt met DDJ-XP1 en lanceert Rekordbox 5.0!

Pioneer DJ presenteert vandaag niet alleen de DDJ-XP1, maar ook Rekordbox 5. Hieronder vind je beknopt de highlights.

Pioneer DDJ-XP1

De DDJ-XP1 is een uitgebreide versie van de reeds beschikbare DDJ-SP1. Het is een controller om functies in je mix software te bedienen zonder hiervoor de muis en/of toetsenbord op je computer te hoeven gebruiken, maar is ook een enorm gave toevoeging aan een CDJ/XDJ setup.

Er kunnen vele redenen zijn waarom je de XP1 zou willen gebruiken. Als je bijvoorbeeld met DVS en Rekordbox DJ draait kun je de DDJ-XP1 gebruiken om je software te bedienen. Tracks selecteren en laden kun je dan met de XP1 doen en hiervoor hoef je dan niet je muis te gebruiken. Ook kun je met de RGB pads snel tussen (hot)cue punten heen en weer springen. De XP1 heeft niet 8 maar wel 16 pads per kanaal.
Maar ook op een CDJ/XDJ setup is de DDJ-XP1 een waardevolle toevoeging. Creatief kun je alle kanten op dankzij de vele trigger pads en andere controls.
De DDJ-XP1 is leverbaar vanaf eind deze maand.

Pioneer Rekordbox 5

Rekordbox 5 onderscheidt zich onder meer vanwege de KORETECH engine voor nog stabielere en snellere performance, eenvoudiger library beheer en verbeterde USB/SD export. De frisse nieuwe look is logisch ingedeeld en zorgt ervoor dat je op een overzichtelijke wijze je muziekcollectie kunt beheren en - met de Rekordbox DJ, DVS en Video pluspacks, intuïtief aan de slag kunt met externe hardware. Je kunt rekordbox 5 downloaden via https://rekordbox.com/en/products/rekordbox/