De opvolger van de sE Electronics X1: de X1 S

29 Maart 2017

De opvolger van de sE Electronics X1: de X1 S

In de aanloop van de Musikmesse kondigt sE Electronics de gloednieuwe X1 S studiomicrofoon aan. Deze betaalbare maar krachtige microfoon heeft diverse verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, de X1. De sE Electronics X1 S beschikt bijvoorbeeld over een hoger dynamisch bereik en een betere handling van een hoog signaalniveau. De X1 S is hierdoor erg geschikt voor het maken van luide opnames en is zeer breed inzetbaar. Op dit moment is de X1 S de microfoon met het hoogste dynamische bereik en de beste SPL handling in zijn prijsklasse!

De X1 S beschikt over twee low-cut filters, wisselbaar tussen 80Hz en 160Hz. Deze filters kunnen ingezet worden om zogenoemde rumble in de low-end van een opname te voorkomen. Daarnaast zijn er twee attenuation pads beschikbaar op -10dB of -20dB. Door deze pads in te schakelen kunnen ook luidere bronnen gemakkelijk opgenomen worden.

Verkrijgbaarheid

De sE Electronics X1 S heeft dezelfde prijs als de X1 microfoon en wordt in mei 2017 verwacht. Deze studiomicrofoon is evenals zijn voorganger verkrijgbaar in een vocal pack en studio bundel.