Serato Studio

03 April 2019
Tags: Nieuws

Serato Studio

Niet al te lang geleden kwam Serato met een VST plugin op de markt genaamd SERATO Sample. Deze plugin maakte het gemakkelijk om een muziek stuk of sample te knippen en te her organiseren met alle handige tools van dien. Deze VST is met enig succes door producers over de hele wereld in gebruik genomen waardoor een vervolg niet uit kon blijven.

Wat we niet hadden verwacht is dat ze een eigen vorm van DAW zouden uitbrengen,

zo nu is SERATO Studio aangekondigd en is deze te testen in public beta. SERATO Studio is gemaakt voor DJ’s die ook willen produceren, zo is de layout meer richting de DJ software en herken je direct de typische Serato Wavevorm kleuren. Zelf noemen ze het “powerful production features with a DJ-style workflow.”

Maar wat zijn dan de features van deze software? Zou hij Ableton kunnen vervangen?

- DJ Style Library: Direct toegang tot je complete Serato bibliotheek en crates, BPM en cue points.
- High Quality FX: Tweak je beats doormiddel van de 30 ingebouwde effecten presets die vertrouwd zullen voelen voor DJ’s.
- Works with DJ hardware: Serato Studio werkt met een brede range van de Serato certified controllers en mixers, maar ook gewoon met MIDI controllers en bijvoorbeeld alleen je laptop.
- Make Beats: Laat je inspireren door de 300 voor geprogrammeerde drum patronen.
- Master Key and BPM: Laat het project zijn eigen key bepalen en rek de BPM tot het extreem met de wereld klasse Pitch ’n Time algoritmes.
- Play in Key: Speel een instrument of plugin in key zonder kennis van muziek theorie.
- Quality Content Built In: Serato Studio komt met een grote hoeveelheid aan drum kits, instrumenten, audio loops en frequente content updates voor abonnees.
- Simple Sequencer: Wordt creatief met je drum patronen door de gemakkelijke 808 style sequencer.
- DJ-style mixing?: Mix je sound doormiddel van de DJ bekende mixer layout.
- Serato Colored Waveforms: Bekijk je audio met de bekende Serato gekleurde wavewormen.

Interessant is de abonnementsvorm die Serato voor Studio heeft gekozen, het is alleen mogelijk om Serato Studio te gebruiken doormiddel van maandelijkse kosten. Inruil hiervoor beloven ze maandelijkse updates van zowel de software als de content zoals samples, drum patronen en meer.

Op dit moment is Serato Studio in public beta en kan je via de volgende link inschrijven. Zodra de beta vol zit kan je alleen nog je mail achterlaten in de hoop later uitgenodigd te worden voor het testen van de beta. Meld je hier aan.

Bekijk hier de video: Serato Studio