Shure stopt met elementen en naalden

07-05-2018

Shure stopt met elementen en naalden

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Opeens ontvingen we een persbericht dat Shure gestopt is met de productie van alle 'phono' producten. Daaronder vallen natuurlijk in de eerste plaats de DJ-elementen en -naalden.

Waarom? Dat vroegen wij ons ook direct af. Uit het persbericht blijkt dat Shure te kampen heeft met instabiliteit op het gebied van o.a. productiemiddelen en de vraag. Hieronder kun je het belangrijkste deel uit het persbericht lezen.

Helaas betekent een en ander dat we geen Shure elementen en naalden meer kunnen inkopen en dat we het moeten doen met de voorraad die we op dit moment hebben. De meeste 'phono producten' hebben we spijtig genoeg al niet meer. Gelukkig hebben we nog wel een goede voorraad van de meest populaire DJ producten:

Helaas geldt dus wel: op=op!

[Persbericht]

Al meer dan negentig jaar produceert en levert Shure met grote toewijding producten met de hoogste kwaliteit, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Voor deze inzet is consistentie in materialen, processen en testprocedés vereist, evenals de capaciteit om te reageren op fluctuaties in de vraag.

De afgelopen jaren staat ons vermogen om onze hoge normen in de productcategorie grammofoonelementen te handhaven onder druk, wat gevolgen voor kosten en levertijden heeft gehad die niet stroken met de merkbelofte van Shure.

In het licht van deze omstandigheden, en na grondige afweging, hebben wij de moeilijke beslissing genomen om de productie van Shure-grammofoonproducten (...) te staken.

Gezien onze decennialange aanwezigheid op de markt voor grammofoonproducten erkennen wij dat deze beslissing een teleurstelling kan betekenen voor onze distributeurs en consumenten.

We zijn dankbaar voor de steun en loyaliteit die de Shure-grammofoonproducten door de jaren hebben ontvangen en zijn trots op de impact die deze producten hebben gehad op het leven van onze klanten en de reputatie van het merk Shure. Wij geloven dat het trotse erfgoed van Shure Phono beter gediend is met het verlaten van deze categorie dan met voortzetting van de productie onder steeds moeilijkere omstandigheden. Shure blijft producten van naam en hoge kwaliteit op de markt brengen, en we verheugen ons erop om met ons huidige aanbod aan de verwachtingen van de klant te voldoen, en ze te overtreffen. Terwijl Shure uitbreidt naar nieuwe markten en productcategorieën voor audioliefhebbers, blijft onze niet-aflatende inzet voor topprestaties en technische innovatie het hart van ons werk vormen.