Solid State Logic's SSL 2 en SSL 2+: De SSL sound nu voor iedereen betaalbaar?

01 Februari 2020
Tags: Nieuws

Solid State Logic's SSL 2 en SSL 2+: De SSL sound nu voor iedereen betaalbaar?

SSL kwaliteit opname voor de bedroom producer?

Begin Januari 2020 kondigde de legendarische console fabrikant Solid State Logic (SSL) hun eerste reeks audio interfaces aan voor het grote publiek: De SSL 2 en  SSL 2+! Beide interfaces zijn USB-powered en bevatten de befaamde SSL preamps, een legacy 4k analogue enhancement mode geïnspireerd door klassieke SSL consoles, studio-kwaliteit monitoring en de SSL Production Pack software bundle.

Voor tientallen jaren ontwerpt SSL al mixtafels voor 's werelds grootste opnamestudio’s. De SSL 2 en SSL 2+ nemen deze technologie en maken het betaalbaar voor het grote publiek. Beide modellen zijn ontworpen voor het gebruik in persoonlijke studio’s en door individuele zangers en zangeressen, songwriters en producers. 

Legacy 4K Mode

De Legacy 4K Mode is een functie die beide modellen bevatten geïnspireerd door de befaamde SSL 4000 console. Met slechts één druk op de knop voeg je extra analoog karakter en een kenmerkende sprankelende boost toe aan de hoge frequenties voor de echte SSL sound. Deze functie is beschikbaar voor beide inputs!

Wat zijn de verschillen?

Waar de SSL 2 twee inputs en twee outputs heeft, bevat de SSL 2+ twee inputs en 4 outputs aan de achterkant. Een ander verschil is dat de SSL 2+ twee headphone outputs biedt in plaats van één, wat de SSL 2+ perfect maakt voor samenwerkingsprojecten!

Conclusie

Deze nieuwe richting van SSL heeft zeker wat hoofden doen keren en meer dan genoeg mensen kunnen niet wachten om een exemplaar in handen te krijgen. Hét geluid van SSL via een écht analoog circuit, in plaats van een emulatie ervan, is namelijk voor het eerst voor iedereen toegankelijk!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op onze productpagina's:

- Solid State Logic SSL 2

- Solid State Logic SSL 2+