• ToneControl is een MPC Specialist Centre (Nederlands)
  • Tonecontrol (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

ToneControl is een MPC Specialist Centre

Op 20 februari 2017 door Marijn
Trends

ToneControl is een MPC Specialist Centre

Met de nieuwe MPC serie introduceert Akai klassieke, iconische grooveboxes met moderne en vernieuwende kenmerken.

Onderscheid jezelf van de massa
Het gebruik van Akai's MPC heeft een stempel op de hedendaagse muziekindustrie achtergelaten. MPC grooveboxes zijn volledige productie en performance instrumenten waarmee meerdere genres zijn ontwikkeld en verbeterd in de loop der tijd. De Music Productions Centres (MPC's) hebben een design dat regelmatig is nagemaakt maar nooit is overtroffen - MPC's bieden een unieke workflow met een tastbare en intuïtieve interface. Het resultaat van deze interface is een vooruitstrevende creatieve workflow bij het creëren van muziek, iets dat ervoor gezorgd heeft dat de Akai MPC de standaard was en ís voor muziekproductie. Neem geen genoegen met een imitatie maar beheers jouw eigen creativiteit volledig met een échte MPC.

Nieuw op MPC
De MPC keert terug met nieuwe mogelijkheden terwijl de basis van de krachtige workflow die de bijdroeg aan de iconische reputatie hetzelfde blijft. Wat is er precies nieuw op deze MPC serie? Denk aan standalone functionaliteit, het opnemen op audio tracks, het afspelen van clips, real-time time stretching en pitch-shifting in de tweede versie van de MPC Software (de besturingssoftware die zich op het apparaat bevindt) en nog veel meer. We spreken hier niet alleen over een nieuwe generatie MPC's, dit is een volledig nieuwe generatie aan creatieve mogelijkheden.

Een onafhankelijk middelpunt
Een MPC vult niet alleen jouw workflow aan maar verbetert deze ook. Met MPC X en MPC Live worden de gemakken van een touch screen en volledige standalone functionaliteit gecombineerd met Akai's iconische 16 ultragevoelige pads. Het resultaat is een meeslepende en ongelimiteerde productie en performance oplossing.

Hoge kwaliteit multi-touch control
Ontdek de MPC en ervaar de onbeperkte controls binnen handbereik. Het uitgebreide multi-touch full color scherm en de aangepaste user interface sluiten naadloos aan op het menu van de MPC met de geweldige beeldkwaliteit - kies samples en verplaats, bewerk of pas deze volledig naar eigen voorkeur aan, teken MIDI gebeurtenissen, programmeer de step sequencer, doorzoek en laad samples, voeg effecten toe, stel mix controls af en doe nog veel meer - allemaal vanaf een intuïtieve interface in gebruiksgemak vergelijkbaar met dat van een moderne smartphone of tablet.

Opnieuw ontworpen controls
Of je nu de voorkeur geeft aan in-the-box werken of droomt van een volledig extern productiecentrum, de MPC X en MPC Live transformeren zonder moeite naar een veelzijdig standalone apparaat of hoge kwaliteit MIDI controllers. De MPC's worden in standalone mode aangestuurd door MPC Software 2.0 boordevol alle belangrijke productie en performance mogelijkheden. Sluit MPC X of MPC Live aan op een Mac of PC en gebruik MPC software als een plugin in een DAW naar keuze of als standalone applicatie en ontdek de ontegenzeggelijke en creatieve mogelijkheden van VST instrumenten en effecten. Onafhankelijk van de voorkeur voorziet de MPC in een nieuwe basis waarin alle opties open liggen.

Opslaan en aansluiten
MPC X en MPC Live beschikken standaard over 16GB interne Micro SD opslag. Behoefte aan meer ruimte? Beide modellen hebben een 2.5" SATA drive connector waardoor de opslag gemakkelijk met SSD of HDD harde schijven uit te breiden is. Ook kunnen geluiden toegevoegd worden aan de bibliotheek door middel van het SD slot aan de voorzijde of de meerdere USB drive aansluitingen aan de achterzijde.

Ongelimiteerde geluiden, oneindige inspiratie
De Akai MPC heeft een welverdiende reputatie als het aankomt op krachtige geluiden. De MPC X en MPC Live vormen hierop geen uitzondering. Beide modellen worden geleverd met maar liefst 10GB aan inhoud van geluiden ontwikkeld door onder andere Capsun Audio, MVP Loops, TOOLROOM, CR2 Records, Loopmasters en Akai Professional.

Kom langs voor een demonstratie
Wil jij zelf ervaren hoe de MPC X en MPC Live jouw workflow kunnen verbeteren? Neem contact met ons op om een afspraak te maken met onze MPC eXpert voor een 1-op-1 uitleg in onze winkel in Haarlem.

Comments