Weet wat je publiek graag wilt horen met Shazam

25 Maart 2019

Weet wat je publiek graag wilt horen met Shazam

Shazam heeft een gloednieuwe functie toegevoegd aan de applicatie die oorspronkelijk bedoeld is om de titels van muziek op te sporen door de app er even naar te laten luisteren. Shazam gebruikt nu de locatievoorziening van gebruikers om te achterhalen waar (nieuwe) nummers ontdekt worden. Zo kan het bedrijf achterhalen welke muziek populair is per locatie. 

Als jij dus als DJ van plan bent om te draaien op verschillende festivals in Amsterdam, kan je dus van te voren even zoeken naar de Shazam hitlijsten binnen de ring van Amsterdam. Ze weet je al snel welke muziek hot is in deze stad en kan je hier je afspeellijst op afstemmen. 

Shazam toont per stad de top 50 meest gezochte nummers, en doet dit voor honderden verschillende steden over de hele wereld. Daarbij wordt de lijst dagelijks up to date gehouden, wat betekent dat je altijd op de hoogte bent van de meest gewilde nummers. Deze functie in ongetwijfeld niet direct gericht als hulpmiddel voor DJ's, maar hé. Het is eerlijk gezegd een hele fijne tool die we je zeker aanraden als je binnen de commerciële muziekstijlen draait.

Shazam is gratis te downloaden voor iOS en Android.