Bescherm je oren tijdens het feesten of produceren

24 Maart 2018

Bescherm je oren tijdens het feesten of produceren
Het is belangrijk om je oren goed te beschermen tijdens het draaien op feesten of tijdens het mixen zelf. Lees hier wat je kunt doen.

Als je je oren niet goed beschermt kan je allerlei soorten gehoorschade oplopen. Een van die soorten gehoorschade is tinnitus, tinnitus houdt in dat je door opgelopen gehoorschade geluiden waarneemt die er in werkelijkheid niet zijn.

Veel mensen ervaren een piep in hun oren na het uitgaan. Zij weten niet dat deze piep een waarschuwing is en ernstige gevolgen kan hebben. Zo’n piep betekent namelijk dat een stuk van het gehoor beschadigd is. Wanneer dit te vaak gebeurt, kan de piep blijvend worden. Dat is tinnitus. Tinnitus veroorzaakt vaak hoge pieptonen, gesuis, gebrom of gebonk in de oren.

Ongeveer 1.6 miljoen mensen in Nederland zijn al slechthorend door geluidsoverlast. Neem het risico dus niet en begin met het dragen van gehoorbescherming voordat het te laat is. Je zal jezelf later dankbaar zijn

Je kunt gehoorbescherming op maat laten maken, met verschillende filters. Ook kun je kiezen voor eenvoudige, universele filters. Een goede optie is bijvoorbeeld de Alpine PartyPlug voor maar €12,55
Of de Alpine MusicSafePro voor €18,60