Missie & Over ons

Waarom ToneControl?

Wij geloven dat mens en machine elkaar kunnen versterken. En dat je als DJ of producer pas echt tot je recht komt als je de apparatuur gebruikt die aansluit bij jouw wensen, ambities en talent. Onze uitdaging is om jou advies op maat te geven, niet noodzakelijkerwijs de meest populaire of dure apparatuur te verkopen. Wij zijn eigenlijk geen verkopers, maar match makers. Welkom bij ToneControl! Wat doen we en hoe? De reden waarom wij ToneControl vormen, heeft gevolgen voor hoe we werken en wat we precies doen. Het betekent dat we onze ervaring graag delen met onze klanten en graag van hen leren, dat we onze klanten behandelen zoals we zelf behandeld willen worden en dat we weliswaar geld willen verdienen met onze bezigheden, maar daarbij niet alleen de laagste prijs maar ook uitstekende kwaliteit willen leveren. Dit alles doen we met zoveel mogelijk oog voor mens en milieu (lees hier wat we bv verstaan onder verantwoord ondernemen), omdat we plezier willen hebben in ons werk zonder dat dat onnodig negatieve gevolgen heeft voor mens en milieu, ver weg of dichtbij.

Wie zijn wij?

ToneControl staat onder andere voor goede, persoonlijke en deskundige service. Maar wie zijn wij?

Even voorstellen:

 

Jip

Hey! Mijn naam is Jip, sinds november 2018 versterk ik het Tone Control team wat mij een van de nieuwere collega’s maakt. Al sinds mijn 13e produceer ik zelf muziek en na jaren obsessief bezig te zijn geweest heb ik maar besloten dat ik er mijn levenswerk van wil maken. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar Electronic Music Production aan PACT Amsterdam en ben ik bijna klaar om mijzelf in te gaan zetten als fulltime music producer! Mijn DAW-of-choice is Ableton Live na jaren geleden te zijn overgestapt van FL Studio, hiernaast heb ik een grote liefde voor hardware synthesizers en drumcomputers in alle soorten en maten. De muziekstijlen waar ik veel naar luister en die ik maak zijn: techno, electro, (moderne)hiphop, (synth)pop, house en andere obscure elektronica. Een van de leukste dingen om te doen vind ik het creëren en natuurlijk het performen van techno/electro livesets. Voornamelijk werk ik op de vrijdag en de zaterdag dus mocht je in het weekend een keer binnen komen vallen dan sta ik je graag te woord!

Joris

Joris

Hi there! Mijn naam is Joris, en ik versterk het altijd gezellige ToneControl team sinds eind 2017. Sinds een jaartje of 6 ben ik compleet geobsedeerd geraakt door produceren. Omdat het in de loop der tijd toch echt een beetje een uit de hand gelopen hobby begon te worden, besloot ik er maar eens vol op in te zetten. Zodoende studeer ik momenteel aan het conservatorium in Haarlem; richting E-Music. Ik leer hier alles over synthese t/m studiotechniek en van muziektheorie t/m ondernemen. Een bijpassendere bijbaan had ik dus niet kunnen vinden dan bij ToneControl! Mijn expertise ligt vooral bij Ableton, FL Studio, Pioneer en synthesizers. Ik luister van alles, maar zelf maak ik vooral future bass met een agressief randje. Ik werk bijna elke zaterdag, dus de weekendgangers onder jullie kom ik vast nog wel een keertje tegen!

 

Roog

Roog

Hee!

Ik ben Rogier-Willem (Roog) en werk sinds oktober 2013 bij Tonecontrol en woon in Amsterdam. Mijn expertise ligt bij de mixers van Allen & Heath en Vestax, sl-1200's, analoge synths en effecten, Ableton & produceren in het algemeen . Mijn eerste plaatje kocht ik ooit nieuw in 1994 bij Midtown in Amsterdam. (Wedlock - I'm the F*ck you man ;) ) en sindsdien was ik wel elke week in hoofdstad te vinden om nieuw vinyl te scoren. Tegelijkertijd begon ik labels zoals tresor te ontdekken waardoor mijn liefde voor techno, de feesten en het produceren werd aangewakkerd. Ik heb in de loop der jaren onder anderen gigs gedaan in de; sugar factory, melkweg, gashouder, club air, club80, de korsakoff, maar ook wat festivals en illegale feestjes in bunkers/scheepswerven/loodsen enz. Mijn stijl is voornamelijk de harde duistere techno uit duitsland en detroit, maar heb ook een tijdje clubhouse gedraaid.

Mn gear thuis voor dj'ing bestaat op het moment uit:
Sl1200/1210 mk2
Vestax PMC 37 pro
Vestax PMC 270 rotary
Magnedine mag10
Xone 2d
xone 1d
Volca Bass
Eowave Domino
Maar dit wisselt ongeveer maandelijks. ;)
Verder vind ik het tof om zelf analoge effecten en midicontrollers te bouwen en deze gebruiken in mn live-sets die ik met ableton in elkaar draai.
Mijn ambities zijn om weer wat meer op feestjes te vinden te zijn, zowel niet als wel op de line-up en eindelijk weereens wat uit te brengen op vinyl in 2014. (gaat lukken!)
Ik zie jullie allemaal graag bij Tonecontrol!

Shahab

Shahab

Hee! Ik ben Shahab en ben een van de nieuwste aanwinsten van het team (okt 2017). Momenteel ben ik een student Communication & Multimediadesign, maar zo chaotisch enthousiast als ik ben, heb ik een hoop andere projecten naast mijn studie. Mijn favoriete is Uilenkatten.nl, een voor en door studenten concept dat ik heb opgericht met een vriend van mij. Drie jaar geleden begonnen met kleine huisfeestjes en inmiddels heel Amsterdam wel afgestruind, van sociëteiten tot clubs. Dit jaar hadden we zelfs een eigen festival in samenwerking met een afdeling van de Vrije Universiteit. Wauw, het geeft zoveel energie als de hele productie perfect is. En dan je publiek keihard los zien gaan. 


Daarnaast draai ik zelf ook natuurlijk. Sherafatis draait het liefst techno, heerlijk melodisch, maar wel zo dat de beuk NIET mag ontbreken. Nog nooit les gehad of tutorials gevolgd. Ik heb het mijzelf allemaal aangeleerd in m’n studentenkamer met hele boze huisgenoten. Ik heb een aparte eigen manier van mixen, wat ik je graag eens laat zien in de showroom, dus kom gezellig langs :-)

Mijn thuisstudio momenteel: 2x XDJ-1000MK2, 1x PLX-1000, DJM-750MK2, RMX1000, 2x Pioneer S-DJ 50-X


Toon

toon

Mijn naam is Toon, inderdaad, van ToneControl. Ik ben geen narcist, maar in 2002 waren domeinen en domeinnamen nog duur. De .tk domeinen niet. Ik zocht voor de nieuw te starten DJ webshop een geschikte domeinnaam en vond ToneControl.tk lekker klinken en toepasselijk. Uiteindelijk werd het op 1-1-2013 toch ToneControl.nl overigens.
Op mijn veertiende ongeveer heb ik via Jordi, sindsdien een goede vriend, het DJ-virus te pakken gekregen en samen gingen we altijd platen kopen bij Frankey Records en bij Trancentral in Haarlem. Af en toe sprongen we in de trein om bijvoorbeeld bij Outland platen te gaan halen, of in het vliegtuig om van de veel lagere vinylprijzen in Londen te profiteren. Aanvankelijk draaiden we vooral club, later passeerden trance en hardhouse (Tom Harding a-like) de revue. Maar het meest heb ik mijn hart verpand aan techno en techhouse.
Tijdens mijn studie Communicatiewetenschap heb ik samen met een vriend nog een tweetal studentenfeesten georganiseerd, met o.a. Marco V, Per en Cor Fijneman. En DJ Tone natuurlijk. Daarna heb ik me steeds meer toegelegd in het verkopen van DJ apparatuur in plaats van het draaien ermee. En door de convergentie van DJ-en en produceren kwam daar steeds meer studioapparatuur bij.

Inmiddels is er een heel team van ToneControllers om me heen ontstaan, waar ik erg blij mee ben. Ik houd me bezig met heel veel verschillende zaken, waaronder inkoop, marketing, klantenservice, administratie, enzovoort. Ik doe dat allemaal met groot plezier. Sinds kort heb ik mijn SL1200MK2's ook weer aangesloten (met deze draaitafels is ToneControl eigenlijk ontstaan!) en nu graaf ik af en toe weer in mijn vinyl en mix ik een plaatje met mijn Allen & Heath mixer. Mijn kinderen krijgen binnenkort hun eerste DJ-lessen.
Mijn droom is om ooit nog eens een dikke track te produceren. Maar om echt goed te worden in iets, moet je er minimaal 10.000 uren in steken heb ik wel eens gehoord. Voordat ik die uren vrijgemaakt heb, zijn we wel weer een paar decennia verder. Tot die tijd ben ik je graag van dienst bij ToneControl!

Daan

Daan

Hee! Ik ben Daan en ik ben sinds 2017 werkzaam bij Tonecontrol. Na het afronden van mijn studie op de Herman Brood Academie ben ik nu druk bezig met mijn studie Muziek & Technologie aan de HKU waarbij produceren een van de belangrijkste bezigheden is. Met het produceren ben ik dan ook al lang bezig (al een jaar of 7), maar met het draaien heb ik ook zeker de nodige ervaring! Ik draai en produceer voornamelijk house waarbij de nadruk ligt op het ‘warme’ gevoel van analoge synth melodieën, oude tape machines en drumcomputers; Meer de oude, melodieuze kant van House zou je dus kunnen zeggen. Ik ben vrijwel iedere zaterdag in de winkel in Haarlem te vinden, dus kom gezellig langs!