Dirtcaps Pioneer HRM-7 review

23 Juli 2016

Dirtcaps Pioneer HRM-7 review
Een tijdje terug vroegen we de heren van Dirtcaps om de populaire Pioneer HRM-7 studiohoofdtelefoon van Pioneer testen. Hier geven deze gevorderde producers hun uitgebreide mening over de headphone.

Na altijd gewerkt te hebben met de Beyerdynamic DT-770 Pro, waren we heel benieuwd naar deze nieuwe studio headphones van Pioneer. We waren eerlijk gezegd vrij sceptisch toen we de Pioneer HRM-7 van ToneControl ontvingen voor een grondige testronde in de studio, ook omdat we Pioneer toch vooral als Pro DJ merk kenden en (nog) niet als studio merk. Tegen alle verwachtingen in bleek de HRM-7 bij het uitpakken een volwassen en solide hoofdtelefoon. Geen rare zilveren stukken plastic en schreeuwende logo's bijvoorbeeld. Daarentegen een matzwarte solide gesloten hoofdtelefoon met velours earpads. Ook de kabel en hoofdbeugel zijn dik en solide.

Pioneer HRM-7 kopen

Pioneer HRM-7 review:

Voor ons zijn er twee punten bij een hoofdtelefoon heel belangrijk: Geluidskwaliteit voor het mixen en gebruikersgemak tijdens het opnemen. Op beide vlakken scoort de Pioneer HRM-7 hoog. De geluidskwaliteit is subliem. Zowel in het hoge als in het lage frequentiebereik scoort de Pioneer punten. Het bereik van de Pioneer is enorm. Door de eerlijke geluidsweergave is de Pioneer perfect voor studiogebruik. Elk detail is zeer goed te horen! Vooral voor het mixen van vocals komt de HRM-7 goed uit de verf. Dat brengt ons bij het opnemen. Tijdens de vocal sessies presteert de HRM ook goed dankzij de gesloten schelpen. Er is amper ‘geluidslekkage’ tijdens het opnemen. Ook zit de hoofdtelefoon goed op je hoofd en is het snoer lang genoeg.

Conclusie:

Voor een studiohoofdtelefoon is deze Pioneer HRM-7 naar onze mening een hele goede optie. Op alle vlakken presteert de Pioneer bijna beter dan de gevestigde namen. Daarnaast is het een stevige hoofdtelefoon. Dus absoluut een goeie investering voor de studio!

Bekijk en bestel de Pioneer HRM-7 studiohoofdtelefoon hier. Dirtcaps Pioneer HRM-7 review voor ToneControl Bezoek Dirtcaps.com voor de actuele tourdata en links naar hun social media!