Dit is Engine Prime

5 Juni 2017

Dit is Engine Prime

Denon presenteerde onlangs Engine Prime: een nieuwe analysesoftware voor de veelbelovende Prime series. Dit is hoe de software werkt en hoe je Serato, iTunes of rekordbox afspeellijsten synchroniseert.

Denon's Engine Prime is volledig 'from scratch' geschreven en voorziet in zowel de analyse van muziek (ten behoeve van de Prime series), als het opbouwen en categoriseren van de muziekbibliotheek. Engine Prime levert bovendien een complete integratie met diverse andere muziekprogramma's.

Importeer en analyseer muziek

Met Engine Prime kan in no-time een hoogwaardige muziek database opgebouwd worden. Koppel simpelweg je iTunes of Serato DJ collectie aan Engine Prime en zet de tracks over (inclusief je zorgvuldig opgebouwde collectie Serato DJ cue points!). De bibliotheken zullen na koppeling continu met elkaar gesynchroniseerd worden (en blijven), waardoor je nieuwe tracks in Serato DJ/iTunes altijd ook in Engine Prime te zien zijn. Bovendien kan je met software zoals Rekordbuddy 2 ook je rekordbox bibliotheek synchroniseren (door deze eerst te converteren naar een Serato DJ bibliotheek)

Engine Prime werkt met alle populaire bestandsformaten zoals MP3 en WAV evenals compromisloze audiobestanden zoals FLAC. Als de tracks eenmaal geïmporteerd zijn voorziet de software in de beatgrid, het herkennen van de toonsoort en BPM evenals het analyseren van de album artwork.

Tracks voorbereiden

Wil je per track specifieke hot cues, memory points of hot loops toevoegen? In Engine Prime kunnen met gemak tot 8 hot cues en 8 hot loops per track ingesteld worden. Dit kan in de balk boven de track waveform (golfvorm). Bovendien is het mogelijk om per hot cue of hot loop een specifieke kleur en beschrijving van het sleutelpunt toe te voegen. Denk aan 'opbouw', 'breakdown', 'vocal', 'climax' en meer. De beschrijvingen zijn bovendien tijdens het afspelen direct van het scherm van de Denon SC5000 Prime af te lezen.

Engine Prime hot cue overzicht

Afspeellijsten samenstellen

Het creëren van afspeellijsten in de Engine Prime software is een fluitje van een cent. Maak op basis van diverse criteria, waaronder genre, stijl, importdatum, sfeer en tempo een passende lijst. Natuurlijk kan je ook een afspeellijst voor een gig maken door tracks simpelweg naar de juiste lijst te slepen. Exporteer de afspeellijsten vervolgens naar een USB Stick of SD kaart en maak je klaar voor het optreden!

De hoogtepunten van Engine Prime

• Bereid gemakkelijk tracks voor om te gebruiken met de Denon SC5000 Prime speler
• Lees en synchroniseer gemakkelijk bestaande Serato DJ en iTunes bibliotheken
• Geavanceerde beatgrid en toonsoort analyse
• Stel afspeellijsten en crates samen (eventueel op basis van genre, sfeer, stijl en meer)
• Synchroniseer data gemaakt tijdens het DJ optreden gemakkelijk terug naar de Engine Prime bibliotheek
• Snelle en efficiënte beatgrid en tempo editor
• Pas handmatig track info en beoordelingen aan
• Ondersteunt hoogwaardige audiobestanden zoals FLAC, ALAC, AIFF en WAV
• 3-kleurs waveform voor visuele feedback op basis van de frequentie
• Snelle en efficiënte on-board beatgrid en tempo editor
• Logische en gemakkelijke GUI layout voor een snelle workflow
• Gratis te downloaden vanaf de Denon website