5 tips voor de zomer gigs

19 Juli 2018

5 tips voor de zomer gigs

De zomer is al volop begonnen - en wat voor één. Het gras is inmiddels geel en de lucht strak blauw. Ideaal weer voor buitenoptredens dus. Wij hebben vijf gouden tips samengesteld voor je DJ gig in de buitenlucht.

1. Zonnebril
Als DJ lever je naast de superstrakke overgangen en perfecte tracks ook een show, dus zorg dat je er stralend bij staat. Een mooie zonnebril in de buitenlucht doet wonderen. En voorkomt dat je de hele gig met geknepen ogen staat. Je kunt uiteraard ook direct een festivalpakketje bestellen.

2. Voorkom een rood hoofd
Zonnebrand! Vergeet je niet in te smeren. Het laatste wat je wilt is met een verbrand gezicht, zo rood als een tomaat, op het podium staan. Naast het feit dat verbranding nogal pijnlijk kan zijn en erg slecht voor je is, ziet het er ook nog eens gênant uit.

3. Bescherm je CDJ’s (of andere gear)
Bescherm je DJ set tegen de zon. De hele dag een stralende zon op je CDJ display is niet goed. Tevens hebben wij vaker verhalen gehoord over LCD-falen door extreme warmte. Een DJ shield helpt hier perfect tegen. Je zult ook merken dat het scherm van een CDJ verandert in een spiegel als de zon erop schijnt. Een DJ shield zorgt er dus ook voor dat je de informatie op het scherm goed blijft zien.

4. Stem je platenkeuze af - je staat buiten
De meeste DJ’s draaien vaker binnen dan buiten. Het is dan ook erg natuurlijk als je met je hoofd bij je favoriete club zit tijdens het samenstellen van de ultieme playlist. Maar vergis je niet, de beleving van muziek in de buitenlucht is echt NIET met binnenlocaties te vergelijken. De buitenlucht omvat meer emotie, zonnebrillen, glimlachende mensen en dansbare tunes. Bewaar de keiharde beukers dus maar voor het volgende seizoen.

5. Verplaats je in je publiek
Dat doe je, als het goed is, altijd. Maar ten opzichte van de gemiddelde uitgaanslocaties, dragen de meeste buitenfeesten een hele andere sfeer. Denk bijvoorbeeld aan de sfeer op strandtenten en festivals. Mensen kleden zich anders, gedragen zich anders en dansen anders. Probeer je te verplaatsen in je publiek en zorg dat ze krijgen waar ze voor gekomen zijn. Probeer te spelen met zomerse beats en blijf goed kijken naar je publiek. Waar de ene buitenlocatie bijvoorbeeld gemaakt is voor een “chille” vibe in de zon, popelt de andere om stevige danspasjes in het warme gras.