Akai keert terug met standalone MPC's

08 Januari 2017

Akai keert terug met standalone MPC's

Het is al jaren de wens van veel MPC-liefhebbers dat Akai een standalone (zonder computer te gebruiken) MPC groovebox op de markt brengt. Deze wens wordt nu eindelijk voldaan met maar liefst twee gloednieuwe standalone grooveboxes: de Akai MPC Live en Akai MPC X. Beide apparaten worden aangestuurd door de gloednieuwe Akai MPC 2.0 Software, die tevens te gebruiken is als (standalone) PC/Mac plugin.

Akai MPC X

De Akai MPC X is het vlaggenschip van de nieuwe MPC lijn. In het hart van deze groovebox bevindt zich een 10,1 inch full-color multi-touch display om direct samples te zoeken, bewerken en effecten toe te passen. De MPC X beschikt over een multicore processor met 2GB en draait op MPC 2.0 Software. Naast de 16 RGB MPC pads bevinden zich 16 Q-Link encoders met OLED displays waarvan direct de parameterstanden af te lezen zijn zodat er een duidelijk overzicht is.

Akai MPC X

Standaard beschikt de Akai MPC X over 16GB ingebouwd geheugen, dit is eventueel uit te breiden met SSD of HDD. Om een goede start te maken wordt maar liefst 10GB aan samples en loops meegeleverd. Op de achterzijde van de MPC X bevinden zich diverse inputs om gemakkelijk samples van externe bronnen op te nemen; zo is er een XLR input met fantoomvoeding aanwezig evenals een draaitafel input met aarde.

Wil je de Akai MPC X bestellen? Deze groovebox wordt in het eerste kwartaal van 2017 verwacht. Verzekerd zijn van een exemplaar uit de eerste levering? Bestel de Akai MPC X dan alvast via onze website of maak telefonisch of per mail een reservering.

Akai MPC Live

Naast de MPC X presenteert Akai ook de gloednieuwe Akai MPC Live; een compacte standalone groovebox. Qua design doet de MPC Live ons erg denken aan de MPC Touch, echter is deze nieuwe groovebox beduidend anders. De MPC Live draait net als de MPC X op MPC 2.0 Software en heeft een ingebouwde multicore processor met 2GB RAM om alle functies van dit besturingssysteem volwaardig aan te sturen. De MPC Live is bedoeld voor on-the-road gebruik en beschikt daarom ook over een oplaadbare lithium-ion batterij. Ook weegt deze unit slechts 2,5 kilogram.

Akai MPC Live

Ook de MPC Live beschikt over 16GB intern geheugen, dat eventueel met SSD of HDD uit te breiden is. Daarnaast is 10GB aan samples en loops meegeleverd. Dankzij de connectors op de achterzijde van de MPC Live kan direct gesampled worden; er zijn stereo 1/4" jack connectors en stereo RCA inputs met draaitafel aarde aanwezig.

De MPC Live wordt net als de MPC X in het eerste kwartaal van 2017 verwacht. Verzekerd zijn van een exemplaar uit de eerste levering? Bestel de Akai MPC Live dan alvast via onze website of maak telefonisch of per mail een reservering.