For The Love Of Sound (MelodiQ Remix)

27 Mei 2023
Tags: Nieuws

For The Love Of Sound (MelodiQ Remix)

Niels, ook bekend als MelodiQ, heeft de tweede plaats veroverd in de For The Love Of Sound remix contest . Vanaf 1 juni kun je zijn remix beluisteren. Niels deelt graag zijn creatieve proces en vertelt ons hoe hij deze remix heeft gecreëerd.

Een Hardstyle Remix van "For The Love Of Sound"! Wat een geweldige remix! We willen er van alles over horen, maar om met het begin te beginnen: Hoe lang ken je ToneControl.nl al? 
Tonecontrol ken ik nu een jaar of 6. In 2017 kocht ik hier een Pioneer XDJ-RX2 draaitafel tijdens ADE met een leuke korting. Ook heb ik hier in 2020 een Audient iD14 geluidskaart gekocht. Elke bestelling verliep snel en soepel.
 
Super om te horen, dankjewel! Hoe hoorde je over de remix contest en waarom besloot je mee te gaan doen?
De remixcontest zag ik ergens op instagram voorbijkomen. Ik besloot aan de contest mee te doen omdat dit me een leuke uitdaging leek. Vanwege de deadline gaf dit ook wel motivatie om de track in korte tijd af te ronden. Uiteraard waren de prijzen ook wel aanlokkelijk.

Wat vond je de beste onderdelen van de For The Love Of Sound track om te gebruiken in je remix?
De beste onderdelen van de For The Love Of Sound track waren voor mij de vocal en de arp. Al snel wist ik dat ik hier wat mee kon.

Hoe heb je het maken van de remix precies aangepakt?
Toevallig was ik met een recent melodie opzetje bezig toen ik de contest voorbij zag komen. Al snel besloot ik dit project te gebruiken om de remix mee te maken. De arp heb ik nagemaakt en hem een echt hardstyle jasje gegeven. In de loop der jaren heb ik heel wat kicks gemaakt voor dit genre en voor deze track heb ik daar wat van gecombineerd (Punches/Tails). Dit doe ik eigenlijk altijd omdat elke track weer net iets anders nodig heeft. De remix bevat zo’n 8 stems van de originele track. 

Hoeveel tijd heb je ongeveer in de remix zitten? 
Het maken van de remix heeft ruim 25 uur gekost (excl. Mastering).
 
Hoe lang maak je al muziek? 
Produceren doe ik al zo’n 12 jaar.

Zijn er bepaalde artiesten die een inspiratiebron voor je zijn?
Er zijn een aantal artiesten waar ik zeker naar opkijk. Dit zijn wel de grondleggers van hardstyle in mijn ogen. Gekeken naar creativiteit, sound design en het mixtechnische aspect springt Headhunterz er voor mij wel bovenuit, samen met Wildstylez en Noisecontrollers.
 
Welke DAW gebruik je?
Vanaf het begin gebruik ik FL Studio. Ik ben begonnen met FL 9. Sinds kort heb ik FL 21.

Heb je bepaalde plugins gebruikt waar je graag mee werkt?
Plugins die ik gebruikt heb voor de remix zijn: Massive, Massive X, Serum, Sylenth1, Spire, Nexus en een plugin van FL Studio zelf, Harmor. Daarnaast gebruik ik veel plugins van Fabfilter en Native Instruments. Voor reverb gebruik ik vaak Valhalla. Ook ben ik in het bezit van de Virus Ti Snow, welke eigenlijk niet mag ontbreken in dit genre. Deze gebruik ik soms in projecten om o.a. mijn lead sound wat aan te dikken.
 

Luister en koop For The Love Of Sound (MelodiQ Remix) hieronder.