For The Love Of Sound (Sebastiaan Hooft Remix)

02 Juni 2023

For The Love Of Sound (Sebastiaan Hooft Remix)
Sebastiaan Hooft: Het creatieve proces achter zijn For The Love of Sound remix
 
In dit interview met Sebastiaan Hooft krijgen we een kijkje achter de schermen van zijn creatieve proces bij het maken van zijn For The Love of Sound remix. We bespreken de inspiratiebronnen, technieken en toekomstplannen van deze gepassioneerde artiest.
 
"Toen ik de remix contest zag, was ik meteen enthousiast. ik heb enkel de vocaal uit de remix pack gebruikt en heb er een acid house-tune onder gezet. Ik heb een achtergrond in gabber en ben geïnspireerd door de steeds harder wordende techno. De harde stijl werkt enorm therapeutisch en ik hoop dat mijn luisteraars zich ook als herboren voelen na het luisteren naar mijn muziek.
 
Ik gebruikte Splice Studio voor mijn productie, maar nu het is stopgezet, moet ik Ableton weer onder de knie krijgen. Ik ben onlangs begonnen met het gebruik van Ableton Notes in de cloud, wat me erg goed bevalt. Ik hou van eenvoud in mijn producties en werk het liefst met standaardkits. Hoewel ik nog veel te leren heb, krijg ik veel hulp van vrienden en ben ik vastberaden om mijn productievaardigheden te verbeteren. Ik kijk met optimisme naar de toekomst van mijn carrière en de techno-scene in het algemeen. Ik blijf geïnspireerd door pioniers als Carl Cox en hedendaagse artiesten zoals UMEK en Charlotte de Witte. 
 
De komende maanden staan er verschillende releases gepland op IAMT en Shodan. Ik heb ook een remix gemaakt voor een track van Horatio in dezelfde stijl als de remix, waardoor mijn sound dit jaar consistent blijft. Ik overweeg om in de toekomst meer ambient geluiden toe te voegen aan mijn techno, maar deze tracks zullen mogelijk pas volgend jaar uitkomen.
Ik blijf experimenteren met nieuwe geluiden, inzichten en samenwerkingen om mijn muzikale horizon te verbreden, zoals de samenwerking met mensen die een gezonde leefstijl promoten: muziek helpt je gezonder te leven.
 
Het ToneControl-team heeft me geholpen met Pioneer DJ en Ableton apparatuur, evenals experimenten met Allen & Heath. Ik heb regelmatig contact met het team om te bespreken waar ik sta en waar ik naartoe wil in mijn muzikale carrière.
 
Thuis draai ik het liefst met mijn Pioneer PLX-500 spelers, een XONE:96 mixer en S-DJ 80X actieve monitoren. Voor het produceren maak ik gebruik van een Apple iMac met Ableton Live en Push2, Scarlett Solo, Genelec 8010 actieve monitoren in combinatie met een 8040 subwoofer, evenals de Beyerdynamic DT-770 250 ohm hoofdtelefoon.