NAMM x Superbooth: Dit is er Nieuw!

13 Juni 2022
Tags: Nieuws, Synthesizers

NAMM x Superbooth: Dit is er Nieuw!

Met de NAMM net achter de rug en eerder ook al de Superbooth conferentie, zijn er weer veel nieuwe producten op de markt waar wij je graag wat meer over vertellen!

1. Nieuwe producten binnen de Pioneer DM-serie

De populaire Pioneer DM-40 monitor speakers hebben nu een opvolger gekregen: de DM-40D, zowel in het zwart als wit te krijgen en met of zonder bluetooth. Hiernaast heeft hij er ook een grotere broer bij gekregen: de DM-50D, die ook weer in het zwart als wit beschikbaar is. Deze is dus iets groter dan de DM-40D en bevat een 5 inch woofer in plaats van 4 inch. Al de speakers van deze vernieuwde DM-serie hebben een klasse-D versterker en een switch tussen ‘DJ- en productiemodus’.

2. Teenage Engineering OP-1 Field en TX-6

Je kunt veel zeggen van Teenage Engineering, maar stilgezeten hebben ze absoluut niet! De nieuwe OP-1 Field brengt maar liefst 100 (!) nieuwe functies naar deze iconische machine en een nieuw design waar je je vingers bij af likt. Een waardige voortzetter van het origineel dus! Met de TX-6 brengt Teenage Engineering een compleet nieuw apparaat. Namelijk een 12-sporen digitale mixer met ingebouwde effecten, EQ, sequencer, synthesizer, drumcomputer en nog veel meer unieke functionaliteiten!

3. Roland T-8, J-6 en E-4

Roland heeft al eerder synths en drumcomputers op een klein formaat verkent, denk aan de ‘Roland Boutique’ serie, maar portable gear is er natuurlijk nooit genoeg! De set bestaat uit 3 onderdelen die elkaar mooi aanvullen: de Roland T-8 is een drumcomputer met een knipoog naar de Roland TR-808, de Roland J-6 is een zogeheten ‘chord synthesizer’ met sounds van de legendarische Juno synthesizers en de Roland E-4 is een ‘voice tweaker’ om vocals mee te loopen, tunen en verschillende effecten te geven.

4. Novation FLkey-serie

Novation is met 2 MIDI keyboards speciaal voor FL Studio gekomen: de FLkey Mini en de FLkey 37! Dat ze specifiek voor FL Studio zijn is al vrij vernieuwend, over het algemeen zijn MIDI keyboards namelijk universeel. Er zitten dan ook veel functies op deze MIDI keyboards om zo snel mogelijk door FL Studio te kunnen navigeren. Zo kun je onder andere de Channel Rack, een losse plug-in of de sequencer besturen.

5. Nieuwe Adam monitor speakers

Het is alweer even geleden dat Adam met nieuwe monitor speakers op de markt kwam, maar de nieuwe speakers waren zeker het wachten waard! De nieuwe lijn bestaat uit 5 modellen: de Adam A4V, A7V, A44H, A77H en de A8H. Deze lijn van monitor speakers borduurt duidelijk voort op de pro-lijn van Adam Audio. Zo is de A7V de opvolger van de welbekende Adam A7X, en de A77H de opvolger van de A77X, om zo maar even 2 voorbeelden te geven. Alle speakers hebben een vernieuwd, strak uiterlijk en hebben hiernaast ook onder andere vernieuwde woofers en nieuwe DSP-opties.