Nieuwe Elektron update: Song Mode!

01 Oktober 2022
Tags: Nieuws, Synthesizers

Nieuwe Elektron update: Song Mode!

Elektron weet wel vaker indruk te maken met hun updates, maar als er één functie vaak werd aangevraagd de laatste jaren, dan is het wel Song Mode.

Song Mode is een functie die al lang te vinden is op de ‘grotere’ Elektron devices, denk aan de Octatrack en Analog Rytm, en met de laatste update nu dus ook ein-de-lijk op de Digitakt, Digitone en Syntakt! Met Song Mode kun je complete composities maken, bewerken en afspelen die bestaan uit tientallen van je patterns. Dit maakt het een enorm nuttige functie voor allerlei scenario's en voor allerlei verschillende soorten artiesten.

Gebruik Song Mode voor een diep aanpasbare backing track, om er vervolgens bovenop te jammen met andere gear. Maak loops die verder gaan dan de standaard 64-staps sequencer. Maak hele set-lists voor je live-show, om er vervolgens live van af te stappen wanneer het goed voelt. Kortom, iedere artiest weet wel een toepassing te vinden voor Song Mode.

Alhoewel Song Mode het hoogtepunt is van de nieuwe updates zijn er nog veel meer interessante nieuwe features: Portamento, Legato en global FX/mix komen naar Syntakt, en Keyboard Fold en een breder scala aan toonladders komen naar de Digitakt en Digitone. Kijk voor een volledige lijst met nieuwe functies en verbeteringen in de release notes (zie de onderstaande links).

Om Overbridge te gebruiken i.c.m. met de geüpdatete apparaten, dien je Overbridge ook te updaten naar de nieuwste versie. Download hier de update van Overbridge.