Pioneer DJ maakt de instap-controller nog aantrekkelijker: DDJ-400

25 Juni 2018

Pioneer DJ maakt de instap-controller nog aantrekkelijker: DDJ-400

Het is compact, kost minder dan 300 euro, lijkt op een professionele DJ set en je krijgt er Rekordbox DJ t.w.v. € 139 bij. Rara, wat is dat? De Pioneer DDJ-400 dus!

Deze nieuwste instapcontroller van Pioneer DJ lijkt nog veel meer op een 'normale' DJ set dan zijn voorganger. Direct in het oog springend is de mixersectie, die veel meer in lijn is met de bekende Pioneer DJ mixers. De Cue knoppen voor het voorbeluisteren door je hoofdtelefoon zitten bijvoorbeeld op de vertrouwde plek, net als de 'fire' knop voor effecten.

Dankzij de nieuwste Rekordbox (zie onder de details) kun je ook direct aan de slag met de DDJ-400 als je nog nooit gedraaid hebt of nog nooit met DJ software gewerkt hebt. Er zit namelijk een ingebouwde 'DJ cursus' (tutorial functie) in.


Rekordbox 5.3 is nu te downloaden. Enkele highlights:

Tutorial-functie – leren DJ’en
Volg de instructies van de Tutorial op het scherm van je pc/Mac. Zelfs als je geen enkele ervaring hebt, kun je zo leren DJ’en. Deze Tutorial-functie is trouwens ook compatibel met de DDJ-RB.

Track Suggestion – geeft nummers weer die goed overeenkomen met het nummer dat op dat moment wordt afgespeeld
Deze functie rangschikt elk nummer in je rekordbox-bibliotheek op basis van hoe goed het overeenkomt met het nummer dat je momenteel afspeelt, zodat je nummers kunt kiezen die goed passen in je set. Het nummer dat bovenaan op de tracklijst verschijnt, is het meest relevant om daarna af te spelen. Blader snel door je muziek en maak optimaal gebruik van je collectie.

Er zijn drie sorteermodi:
• Era: nummers met een releasejaar uit dezelfde periode.
• Mood: tracks met een gelijkaardige stemming.
• Association: nummers die eigenschappen zoals artiest, label, etc. delen.

Eenvoudig mixen delen op sociale media met titels van nummers en tijdstempels
Gebruik rekordbox om je sets op te nemen en te delen met de wereld via sociale mediakanalen zoals Mixcloud, YouTube en KUVO. Wanneer je je mix uploadt, worden alle titels van de nummers en tijdstempels automatisch toegevoegd door rekordbox. Zo kunnen luisteraars elk nummer checken terwijl ze van je set genieten.