Update voor de Novation Circuit

07 Maart 2019

Update voor de Novation Circuit

De Novation Circuit was van zichzelf al een heel interessante synthesizer/groovebox, maar met de nieuwe Novation Circuit 1.8 update doet Novation hier zeker nog een schepje bovenop!

Wat is er nieuw?

Non-quantised opnames

‘Off-grid’ opnemen is al voor een langere tijd een veel gevraagde functie geweest voor de Novation Circuit, en met deze update komt hier dus eindelijk verandering in. Deze functie zal er uiteindelijk voor zorgen dat je heel gemakkelijk veel natuurlijker en muzikaler te werk kunt gaan, wat ook duidelijk hoorbaar zal zijn in het eindresultaat.

Synth editing op microstep niveau

Naast het opnemen zonder quantise, is het nu ook mogelijk om de synth te editen op microstep niveau. Iedere volle stap beschikt over 6 ‘microsteps’, waardoor je bijna geheel off-grid kunt editen.

Velocity tracking per noot

Voorheen waren al de synth-noten die op dezelfde stap vielen op dezelfde velocity waarde. Met de Circuit 1.8 update houden opgenomen noten hun afzonderlijke velocitywaarde en je kunt deze waarde ook nog eens afzonderlijk editen na de opname. Dit in combinatie met de non-quantised opnames zorgt voor veel meer expressiemogelijkheden dan voorheen.

Toewijsbare MIDI kanalen

Met de 1.8 update is het mogelijk om ‘Synth 1’, ‘Synth 2’ en ‘Drums’ aan een MIDI kanaal naar keuze toe te wijzen. MIDI kanalen 1 tm 15 zijn hiervoor bruikbaar, wat zorgt voor een fijnere workflow in een grote studio setup.

De Circuit 1.8 update is nu te downloaden van de Novation website! Mocht je de Circuit nog niet hebben, dan kun je die uiteraard bij ons aanschaffen.