• Adam A5X (Nederlands)
  • Adam A5X (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

Adam A5X

26 beoordelingen

De Adam A5X is Adam's hoge-kwaliteits studio monitor met een woofer van 5". Ook deze monitorspeaker levert Adam's bijzondere geluidskwaliteit.

  • Adam A5X
471
389,00
incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
  • Grote voorraad, snelle levering
  • Fysieke showroom in Haarlem
  • Retourneren kan ook in de winkel

Reviews

Rating: 4 / 5 op basis van 26 beoordelingen.

Onder alle inzenders van een review verloten wij iedere maand een waardebon t.w.v. 25 euro!

Schrijf een review

Review door op 18 October 2013 5

Na mailcontact te hebben gehad of deze op voorraad was ben ik uitgenodigd om de monitoren te komen proberen. In eerste instantie heb ik de Adam F7 gehad. Deze bleek echter te groot voor de ruimte waarin ik produceerde. Toch maar een stapje kleiner, hoewel ik toch ook twijfelde om de A7X te nemen. Na hulp van de mensen van Tonecontrol en meerdere monitoren beluisterd te hebben, gekozen voor de A5X. Ik ben zeer vriendelijk geholpen en had het gevoel dat men echt tijd voor mij nam. Ook hebben zij meerdere andere monitoren uit de opslagruimte gehaald om te demonstreren. Ik ga zeker een volgende keer terug naar Tonecontrol.

Inhoudelijk: ongelofelijk. Het stereobeeld en de diepte van deze monitoren. Ik heb het gevoel naar veel grotere monitoren te luisteren. Nu kan ik de monitoren tenminste naast mijn computerscherm zetten, met de F7 kon ik dat niet en moest ik te ver naar achteren gaan zitten om in de sweetspot te komen.

De allerlaagste frequenties (Sub laag) kan deze monitor niet goed weergeven maar dat is logisch gezien de grootte. Toch produceert de A5X genoeg laag voor mij. Op een hele andere manier dan bijvoorbeeld de KRK Rokits (die ik in het verleden heb gehad). Het laag is aanwezig maar niet te overheersend (gehyped) of wollig. Ik kan vrij nauwkeurig horen wat er gebeurd. Wel is de ruimte van belang (logisch). Op mijn kamer hoor ik een resonerende piek ergens tussen de 70 en 120 Hz. Makkelijk op te lossen door een equalizer deze frequenties naar beneden te laten halen (wel opletten wat je doet natuurlijk ivm de mix).

Bij deze monitoren heb ik het idee dat alle frequenties "ongeveer" even hard worden weergegeven zonder pieken in het lage zoals ik het idee heb bij KRK. Dit is echter allemaal naar mijn eigen gehoor en ik kan het niet onderbouwen aangezien ik dit niet heb gemeten.

Kortom, erg tevreden!

Specificaties Adam A5X

Zoals alle andere speakers uit de AX-serie kenmerkt de A5X Adam's gepatenteerde X-Art tweeter technologie. De X-Art tweeter geeft geluid weer zoals andere tweeters dit niet kunnen, iets dat bevestigd is door vele professionele producers en studio engineers.

GRATIS MoPads
Geef in het opmerkingenveld bij het plaatsen van de bestelling aan dat je van deze actie gebruik wilt maken. Als dit niet wordt vermeldt worden de gratis MoPads niet meegeleverd. Deze actie is alleen te gebruiken bij aanschaf van een set bestaande uit 2x A5X.

Driver technologie

Een 5.5" midwoofer produceert de frequenties lager van 2.5kHz. Het middenrif is gemaakt van koolstofvezel/Rohacell/glasvezel, hetzelfde als bij zijn twee grotere broers. Dit materiaal met zijn lage gewicht en maximale rigiditeit voorkomt resonantie-braken wat resulteert in een uitstekende dynamische geluidsweergave zoals je deze nooit eerder gehoord hebt.

Stereolink

Een handige en exclusieve technologie die alleen te vinden is in de twee kleinere AX monitors is de stereolink. De stereolink biedt een paar extra RCA connectoren die het mogelijk maken geluid door te sturen naar de tweede speaker.

Deze nieuwe technologie verbindt twee Adam A5X speakers op een manier dat de gebruiker gemakkelijker het stereo volume van beide speakers kan aanpassen. Zo hoeft de gebruiker dus niet de individuele gain van de speakers aan te passen maar gaat het automatisch tegelijkertijd.

Details Adam A5X

Mid-Woofer
- Basket: 5.5" (145 mm)
- Voice coil: 1.5" (32 mm)
- Cone materiaal: Koolstofvezel/Rohacell/Glasvezel

Tweeter
- Type: X-ART
- Middenrif grootte: 4 inch (2420 mm)
- Equiv. Middenrif: 2" (56 mm)
- Snelheids transformatie ratio: 4:1
- Middenrif Gewicht: 0.17 g

Ingebouwde versterkers
- Type: PWM
- Versterker kracht RMS / muziek: 50 W / 75 W
- Tweeter: 1
- Type: A/B
-Versterker kracht RMS / muziek: 50 W / 75 W

Bedieningspaneel:
- Inputgevoeligheid: -∞ tot +14 dB
- High shelve: > 5 kHz 6 dB
- Low shelve: < 300 Hz 6 dB
- Tweeter gain: 4 dB

Inputs
- Analoog: XLR / RCA

Andere data
- Frequentiebereik: 50 Hz - 50 kHz
- THD 90dB/1m: > 100 Hz 0.6 %
- Lange termijn output: -∞ 102 dB
- Max. peak: 110 dB
- Crossover frequenties: 2500 Hz
- Input impedantie: 30 KOhm
- Gewicht: 6,6 kg
- Magnetisch schild: Nee
- Hoogte x Wijdte x Diepte:11" (280 mm) x 6.5" (170 mm) x 8.5" (220 mm)