Streaming voor dj’s: Beatport Link!

15 Mei 2019
tips , software

Streaming voor dj’s: Beatport Link!
Met Beatport Link wordt streaming voor dj’s werkelijkheid!

Vroeger had je Vinyl, later de CD, nog later kwam de MP3 en tegenwoordig hebben we… streaming! Door diensten als Spotify en Deezer is streaming niet meer weg te denken uit de huidige muziekindustrie, echter is streaming binnenin de dj-wereld tot dusver nog helemaal niet zo vanzelfsprekend*. Met de nieuwe service Beatport Link gaat hier wellicht verandering in komen!

Beatport Link zorgt ervoor dat de gehele muziekcatalogus van Beatport kan worden gestreamd naar DJ software. Op het moment is dit alleen nog mogelijk voor Pioneer’s WeDJ app (de aankondiging van Beatport Link valt dan ook niet geheel toevallig samen met de presentatie van de nieuwe Pioneer DDJ-200), maar binnenkort zullen ook andere DJ programma’s volgen waaronder Pioneer Rekordbox in het najaar van 2019. Op het moment dat de software toegang zal krijgen tot Pioneer Rekordbox, zal er toegang mogelijk zijn tot samengestelde playlists, hoge kwaliteit audio en offline performance mode. Er is helaas nog niet bekend of Link ook bruikbaar gaat zijn met Traktor en Serato, maar wij verwachten dat ook dit niet heel lang zal gaan duren.

Hiernaast komt Beatport met Beatport Cloud. Hierin zit een ‘needle drop player’, waarmee ieder deel van de track kan worden voorbeluisterd, oneindige re-downloads en een ‘My Library’ sectie. De prijs voor Cloud wordt $4,99 per maand en de prijs voor Link $14,99 per maand. Op het moment zijn beide services in beta en is er nog niet bekend hoe de verhouding in uitbetaling voor de artiesten gaat zijn.

*Eerder was streaming al mogelijk bij enkele andere kleine controllers die gebruik maken van de Djay app (welke weer samenwerkt met Spotify), waaronder de Pioneer DDJ Wego 4 en de Reloop Mixon 4, maar nog niet voor de ‘grote jongens’ zoals de Pioneer CDJ-2000 NXS2.