Netflix uitgespeeld? Check deze YouTube tutorials!

18 Juli 2020
tips , software

Netflix uitgespeeld? Check deze YouTube tutorials!
Welke YouTube kanalen moet je kennen als producer? In dit blogbericht lees je onze aanbevelingen!

Tegenwoordig heb je alleen nog een laptop nodig om wereldhits te maken. Zelfs een opleiding heb je er eigenlijk niet meer voor nodig om je vaardigheden op te krikken, want vandaag de dag leer je alles op YouTube! Bij deze een kort blogberichtje over enkele YouTube-helden die wat ons betreft de moeite waard zijn om te checken als je je productieskills naar een hoger niveau wilt tillen!

 

Ableton: Multiplier

Ableton wordt vaak gezien als één van de meest frisse en innovatieve DAW’s en geliefd door muziekproducers binnen alle genres. Zeker in combinatie met de Ableton Push 2 heb je alles wat je nodig hebt om de hipste beats te maken.

Deze energieke gast combineert humor en entertainment met de gaafste tips & tricks voor Ableton en de Ableton Push 2. Interessante tips op het gebied van sound design, maar ook reviews, analyses, plugins en algemene tips voor artiesten vind je op zijn kanaal. Ook mixing en mastering tutorials helpen je bij het verbreden van je kennis. Zeker interessant, voor zowel beginnende als gevorderde producers!

Check hier het kanaal van Multiplier!

 

Hardware Gear: Ricky Tinez

Ricky Tinez is, net zoals wij bij ToneControl, verslaafd aan hardware gear. Hij maakt in-depth tutorials over fantastische hardware synthesizers en controllers, zoals de Elektron Digitakt, de Novation Launchpad Pro en regelmatig zelfs modulaire synthesizers. De manier waarop hij tracks uit de grond stampt is inspirerend om te zien, evenals de manier waarop hij synthesizers tot in het kleinste detail uitpluist!

Check hier het kanaal van Ricky Tinez!

 

FL Studio: SeamlessR

Stephen O'Leary, beter bekend als SeamlessR, biedt tal van tutorials met name op het gebied van sound design. Het is een echte kenner op het gebied van FL Studio en, ondanks zijn nuchterheid, altijd creatief. Zijn tutorials gaan zeker de diepte in, en dus vooral interessant voor de ietwat gevorderde producer. Altijd al meer willen weten over additieve en FM-synthese? Zeker dan ga je gegarandeerd veel van SeamlessR leren!

Check hier het kanaal van SeamlessR!

 

Mixing: Pensado's Place

Dave Pensado is één van de meest gewaardeerde mixing engineers ter wereld. Gelukkig voor ons, deelt hij regelmatig kijkjes in zijn keuken met effectieve tips om je eigen mixes te verbeteren! Ook geeft hij andere mixing engineers een podium om hun tips & tricks te delen. Als inmiddels oude rot in het vak zijn z’n tutorials niet zo fris als van de bovenstaande types, maar minstens net zo leerzaam! Ook op het gebied van Pro Tools en Waves plugins is Dave Pensado de absolute kenner!

Check hier het kanaal Pensado’s Place!

 

En tot slot…

…moet je er natuurlijk ook zorgen dat je ons ToneControl YouTube kanaal volgt voor de nieuwste productreviews, walkthroughs en andere interessante content! En mocht je zelf nog andere interessante bronnen hebben waar jij je inspiratie en kennis uit haalt, laat het vooral weten in de comments! Leuk voor ons én alle andere ToneControl fans!