Denon Prime 4

Waardering:
100% of 100
1  Review
Denon Prime 4 biedt meer dan we durven dromen, features zoals Zone output en Sata-2 bay maken de Prime 4 meer dan interessant.
€ 1.799,00 Incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
  • Grote voorraad, snelle levering
  • Fysieke showroom in Haarlem
  • Retourneren kan ook in de winkel

Video Denon DJ Prime 4

Schrijf uw eigen review

Reviews

Schrijf een review

Specificaties Denon DJ Prime 4

Denon zet de concurrentie op scherp en komt als eerst met een standalone 4-kanaals alles in 1 DJ oplossing met features die wij niet zagen aankomen. Allereerst, ja je kan 4 tracks inladen via USB of de interne sata bay voor het mixen van 4 kanalen tegelijk. Deze functionaliteit hebben we nog niet eerder gezien op een standalone machine en Denon zet daarmee een toon die wij graag zien. Het scherm is maar liefst 10 inch en dat moet ook wel om 4 wavevormen tegelijk te kunnen zien en ook nog je playlist of nummer selectie.

Naast het formaat is het scherm vrij instelbaar qua kijkhoek, zo weet je zeker dat in elke situatie deze goed af te lezen is. Ook beschikt het scherm over multi touch gebaren voor nog snellere navigatie en bijvoorbeeld zoom opties. De decks hebben 6 inch metalen jogwheels met ingebouwde HD schermen voor het aflezen van BPM, timing en album art. Zo ben je goed voorzien van alle informatie de belangrijk is per deck hoef je niet te twijfelen of je wel naar de juist wavevorm kijkt. De decks hebben ook 8 performance pads voor hot-cue juggle, roll en slice opties en het kunnen spelen met de pitch om deze passend te maken op een andere track.

De Prime 4 beschikt ook over dezelfde audio verwerkingsalgoritmes die de SC5000 bezit, dit houd in dat muziek tot bizarre tempo's, hoog en laag, kan worden veranderd zonder dat de kwaliteit hier onder leid. Dit is iets dat je gehoord moet hebben om het te geloven. Waar bij andere spelers er bij +/- 5% pitch verandering een digitale rand te horen is blijft bij de Prime 4 het geluid zuiver.

Iets dat we nog nooit eerder hebben gezien bij een DJ console of speler is de ruimte voor een 2,5 inch sata harde schijf, zo kan je tot 2 terabyte aan muziek opslaan op de unit! (harde schijf is niet meegeleverd)

En dan nog iets waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden, een separate output die los staat van de mixer waarmee in bijvoorbeeld een tweede ruimte een eigen playlist kan worden aangestuurd, vanaf dezelfde unit! Denon noemt dit Zone Output en heeft hiermee twee keer ons goed verrast. Nog gekker is de mogelijkheid om op te nemen naar elk van de 5 connectoren voor data dragers. Je kan maar liefst 4 USB's verbinden, 1 SD kaart en de eerder genoemde sata harde schijf mogelijkheid.

Op de achterkant zien we goed wat er allemaal mogelijk is, zo kunnen er twee platen spelers verbonden worden, 4 line inputs, 2 microfoon in, Master uit op zowel RCA als XLR, Booth out met XLR, Zone out met XLR en de data connectoren.

De mixer beschikt over 4 Sweep FX en heeft 13 studio grade effecten die per kanaal instelbaar zijn. Dit is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de MCX-8000 die maar 3 vaste effecten bezit een grote verbetering

Gegevens

- 4-Deck standalone Engine Prime DJ system

- 10-inch HD multi-touch display with gestures

- Dedicated XLR Zone output provides music to a separate room

- Built-in 2.5-inch SATA drive bay to store music onboard

- 6-inch rugged metal jog wheel with HD central display

- (4) assignable input channels for external media sources

- (2) dedicated XLR inputs for microphones with individual control

- StagelinQ connection for Event/Pro DJ lighting and video control

- Plays uncompressed audio formats (FLAC, ALAC, WAV)§Crisp 24-bit Denon DJ legacy audio

- (4) USB and (1) SD media inputs for music playback

- USB keyboard support

- Coming soon | Serato DJ Pro control-enabled