Korg Volca Kick

Waardering:
72% of 100
9  beoordelingenBeoordeel dit product
De Korg Volca Kick synthesizer is een analoge kick generator waarmee gemakkelijk krachtige drum en kick-geluiden te creëren zijn.
€ 126,00 Incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
  • Grote voorraad, snelle levering
  • Fysieke showroom in Haarlem
  • Retourneren kan ook in de winkel

Video Korg Volca Kick

Schrijf uw eigen review

Reviews

Schrijf een review

Specificaties Korg Volca Kick

De Korg Volca series zijn de afgelopen jaren onwijs populair geworden en constant vernieuwd met nieuwe toevoegingen aan de productlijn. Deze Korg Volca Kick synthesizer is specifiek bedoeld voor het creëren van één van de belangrijkste elementen van dance muziek: de kickdrum.

De Volca Kick is een puur analoge kick generator gemaakt voor sound design. Het analoge circuit is gebaseerd op de krachtige sound van de Korg MS-20 filter waarmee een grote hoeveelheid kickdrums te maken zijn: van solide en strakke kicks tot diepe, zoemende en trillende kickdrums. Er is niet gekozen voor een klassieke sinus of square, maar een resonantie uit een filter zodat complexe tonen gemakkelijk gemaakt kunnen worden.

Met de ingebouwde 16 staps step sequencer kunnen kicks gesequenced worden voor bijvoorbeeld livegebruik. Dankzij de gloednieuwe Touch FX kunnen effecten direct bestuurd worden voor meer live variatie. Uiteraard beschikt ook deze Volca Kick over Korg's motion sequence functie waarmee bewegingen van een control op te nemen zijn in de sequence.

De Korg Volca Kick is uitgerust met simpele en duidelijk parameters. Start het proces met de sound design tools van de MS-20 Resonator: pitch/bend/time om de pitch van de kick te creëren. Gebruik vervolgens de pulse colour/level om de attack van de kickdrum te beheersen en sluit amp attack/decay om de kick af te sluiten. Voeg ten slotte meer agressie toe of maakt de kick directer door de drive en tone controls in te zetten.

Gegevens

- Analoge 1-stemmige synthese

- Multi-touch toetsenbord

- Korg MS-20 filter

- 16-staps step sequencer

- 3,5mm headphone jack output

- Sync I/O

- MIDI IN

- Ingebouwde speaker

- Ongeveer 10 uur batterijduur

- Afmetingen: 193 x 115 x 46 mm

- Gewicht: 377 gram