Pioneer DJ maakt eerste analoge synthesizer

18 Januari 2017

Pioneer DJ maakt eerste analoge synthesizer

Naast de Toraiz SP-16 presenteert Pioneer DJ nu een ander product in de richting van studio en live performance: de Toraiz AS-1, een volledig analoge monofone synthesizer gebaseerd op het circuit van de legendarische Dave Smith Prophet 5 (en dus ook de Prophet 6). Door middel van de MIDI input op de Toraiz AS-1 is deze te linken aan de Toraiz SP-16 zodat de synthesizer met de sequencer in sync mee kan spelen in een DJ- of liveset.

                                                                           

Deze analoge synth heeft een 64-staps sequencer, arpeggiator en scale mode aan boord. De Pioneer Toraiz AS-1 beschikt over twee VCO's met triangle, sawtooth en pulse golfvormen alsmede twee 4-polige, zelfoscillerende lowpass VCF's (filters) afkomstig van de Prophet 6 en een 2-polige highpass filter. Om de tonen te vormen zijn er twee envelope generators aan boord alsmede een toewijsbare LFO. Daarnaast zijn geluiden op te slaan als een preset zodat deze tijdens een liveshow direct op te roepen zijn. Vooraf heeft Pioneer DJ al 495 inspirerende presets in 64-staps sequences ingesteld. De geluiden kunnen verder ontworpen worden met behulp van de effecten van de Toraiz AS-1, deze zijn direct afkomstig van de Prophet 6. Er kan gekozen worden tussen één of twee van de volgende effecten: Bucket Brigade Delay, Distortion, Ring Modulation, Chorus, High-resonance Phaser, Low-resonance Phaser en Maestro Phaser. De slider aan de linkerzijde van de Toraiz AS-1 kan daarnaast ingezet worden om nog meer creativiteit toe te voegen: verander bijvoorbeeld de pitch van een oscillator of pas de frequentie van een ingesteld effect aan.

Pioneer Toraiz AS-1

Wil je de Toraiz AS-1 als eerste in huis hebben? Plaats dan alvast een bestelling via de website of maak telefonisch of per mail een reservering om verzekerd te zijn van een exemplaar uit de eerste levering.