• Pioneer DDJ-XP1 (Nederlands)
  • Pioneer DDJ-XP1 (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

Pioneer DDJ-XP1

11 beoordelingen

Wil je het maximale uit Rekordbox DJ software halen, of wil je een MIDI controller gebruiken voor de hot cues/rolls op CDJ-2000 NXS2 of XDJ-1000MK2 spelers? Deze DDJ-XP1 kan het allebei!

  • Pioneer DDJ-XP1 achterkant aansluitingen
  • Pioneer DDJ-XP1 bovenkant top view
313
259,00
incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
  • Grote voorraad, snelle levering
  • Fysieke showroom in Haarlem
  • Retourneren kan ook in de winkel

Video Pioneer DDJ-XP1

Reviews

Rating: 4 / 5 op basis van 11 beoordelingen.

Onder alle inzenders van een review verloten wij iedere maand een waardebon t.w.v. 25 euro!

Schrijf een review

Review door op 27 October 2017 5

Heb hem nu 2 dagen in huis en het werkt heel prettig en het heeft ook nu meer extra,s .
Hij werkte meteen met recordbox en de DJController .
De levering van tonecontrole is zoals het op de site staat voor 17.00 besteld volgende dag in huis en dat is ook zo en er zit ook weer en kortingsbon bij van 5% voor de volgende bestelling echt super.

Specificaties Pioneer DDJ-XP1

De DDJ-XP1 is een ultieme MIDI controller en een uitgebreide versie van de reeds beschikbare DDJ-SP1. Hij sluit naadloos aan op Rekordbox DJ en andere DJ software (mits de software custom mapping toelaat). Zo kan de MIDI controller gebruikt worden om hot cues, hot loops, loop rolls, slicer loops en samples aan te sturen. Een andere manier om de DDJ-XP1 te gebruiken is door deze aan een CDJ-2000NXS2 of XDJ-1000MK2 te koppelen. Sluit simpelweg de XP1 aan op de bovenste USB poort van één van de spelers en bedien de hot cues en rolls van tot vier spelers in datzelfde netwerk.

DDJ-XP1 in NXS2 setup

Deze robuuste add-on controller met intuďtieve indeling en 32 performance pads is ontworpen om het beste uit rekordbox DJ en rekordbox DVS te halen. Voeg de DDJ-XP1 toe aan je setup en geniet van tactiele controle over Hot Cues, Pad FX, Beat Jump, Sampler, Beat Loop of de nieuwe Key Shift en Keyboard modes.

Er kunnen vele redenen zijn waarom je de XP1 zou willen gebruiken, als je bijvoorbeeld met DVS en Rekordbox DJ draait kun je de DDJ-XP1 gebruiken om je software te bedienen. Tracks selecteren en laden kun je dan met de XP1 doen en hiervoor hoef je dan niet je muis te gebruiken. Ook kun je met de RGB pads snel tussen (hot)cue punten heen en weer springen. De XP1 heeft niet 8 maar wel 16 pads per kanaal.

Met de pad-editor kun je zelf bepalen wat de functie van bepaalde pads is en zo kun je dus een mix maken van alle functies die de pads kunnen hebben op 1 ‘pagina’ van de 16 pads. Zou zou je bijvoorbeeld 1 rij knoppen kunnen gebruiken voor Hot Cues, de 2e regel voor beat-jump en de onderste twee rijen voor de Pad FX (of een andere combi). Dat is het grote voordeel van draaien met software - alles is aan te passen aan je eigen specifieke wensen.

Misschien wel het meest opvallende van alles: bij de DDJ-XP1 krijg je zowel Rekordbox DJ als Rekordbox DVS, t.w.v. samen € 248

Pioneer DDJ-XP1 highlights

Interface ontworpen voor rekordbox dj/dvs

De behuizing van de DDJ-XP1 heeft een robuuste structuur en een rubberen antislip-oppervlak. Zijn intuďtieve lay-out geeft je de kans om de kenmerken van de geüpdatete versies van rekordbox dj en rekordbox dvs optimaal te benutten. Gebruik het bovenste gedeelte om de synchronisatie van de toonaard en de beat te controleren, en om nummers te selecteren. Op het onderste deel kun je dan de 32 tactiele veelkleurige Performance Pads activeren (16 per rekordbox dj-deck) die hebben de laagste latency van alle DJ-controllers ter wereld, ook nog na veelvuldig gebruik. Behoud een dynamische controle over je gekozen combinatie van FX door de Slide FX-strips aan te raken en je vinger op en neer te bewegen. Daarvoor hoef je niet eens de geselecteerde FX aan of uit te schakelen.

Nieuwe kenmerken van rekordbox dj/dvs

Om je te helpen de kenmerken in rekordbox dj en rekordbox dvs optimaal te gebruiken, is in de rekordbox 5.0-update de lay-out van de knoppen en draaiknoppen opgefrist. Bovendien kun je nu ook kiezen met welke fontgrootte je door je nummers wil bladeren, zodat je je tracks sneller kunt terugvinden. Dankzij de KORETECH-engine (een engine van de laatste nieuwe generatie met aanzienlijk verbeterde signaalverwerkingsalgoritmes voor audio, afbeeldingen en video) is rekordbox bijzonder stabiel en responsief. Zo kun je nu nog makkelijker in je bibliotheek zoeken bijvoorbeeld.

Met de DDJ-XP1 kun je intuďtief alle kenmerken van de rekordbox dj en rekordbox dvs Plus Packs controleren, zoals:
• Key Shift
Mix elke combinatie van tracks in perfecte harmonie door hun toonaard omhoog of omlaag te brengen. Key Sync past de toonaard van je volgende nummers automatisch aan, aan die van de track op het masterdeck. Je kunt op elk moment de originele toonaard weer instellen door op Key Reset te drukken.

• Keyboard
Selecteer een Hot Cue of creëer een nieuwe, en gebruik dan de 15 andere pads op het overeenkomstige deck om hem in verschillende halve tonen te activeren. Je kunt deze functie gebruiken om te improviseren met geluiden en om muzikale frasen te creëren alsof je op het keyboard van een synthesizer of een ander instrument speelt.

• Pad Editor
Personaliseer de rangschikking van de 32 Performance Pads door niet alleen je favoriete padmodi toe te wijzen, maar ook aan elke pad kenmerken toe te wijzen. Zo zou je bijvoorbeeld de bovenste acht pads op de DDJ-XP1 kunnen toewijzen aan elk deck in rekordbox dj voor Hot Cues, en de rest gebruiken voor de Sampler-functie.

• Silent Cue
Schakel Silent Cue aan wanneer je rekordbox dvs gebruikt met draaitafels. De muziek zal dan onmiddellijk en met de correcte BPM herstarten wanneer je op 'play' drukt op een deck dat je stopgezet had. Daarmee voorkom je dat de muziek geleidelijk versnelt als de draaitafel opstart en sneller begint te draaien. Je kunt een Hot Cue kiezen en dan 'play' drukken op het deck, en dat zal hetzelfde klinken als wanneer je een Cue activeert op een multispeler.

DJM-S9 ondersteunt nu rekordbox dj/dvs

De DJM-S9 is nu ook compatibel met rekordbox dj en rekordbox dvs. Zijn populaire Magvel Fader Pro en zijn effectenknoppen zijn ideaal om te scratchen tijdens optredens en battles, en door de DDJ-XP1 toe te voegen aan je opstelling, breid je de creatieve mogelijkheden nog verder uit.

Meegeleverde licentiesleutels voor rekordbox dj en rekordbox dvs

Zodra je de DDJ-XP1 hebt uitgepakt, kun je beginnen tracks af te spelen van je PC/Mac. Samen met de DDJ-XP1 krijg je immers gratis licentiesleutels voor onze professionele dj-software rekordbox dj en het rekordbox dvs Plus Pack, samen € 248 waard. Zo kun je je digitale muziek aansturen vanaf een multispeler of draaitafel, en met behulp van het specifiek ontwikkelde Control Vinyl (apart verkrijgbaar). Heb je al rekordbox dj en rekordbox dvs? Download dan de laatste versie van rekordbox, zodat je de software ook met je nieuwe DDJ-XP1 kunt gebruiken.

Beschikbare accessoires

• Er is nu een nieuwe reeks gekleurde Control Vinyls beschikbaar voor rekordbox dvs. Kies uit de doorzichtige, witte, blauwe of rode de versie die het beste past bij de kleur van je materiaal of bij je stijl.
• In december komt een nieuw DJ-statief uit, de DJC-STS1. Hij is bijzonder stevig en dus perfect om de DDJ-XP1 of een laptop op te zetten, en heeft een ideale hoogte voor tijdens optredens.
• Om je DDJ-XP1 ook onderweg te beschermen, is de DJC-XP1-BAG apart verkrijgbaar. De hoogwaardige tas heeft een gegoten body van robuuste EVA Durashock, zacht noppenschuim en een voering van schuim om de DJ-controller te beschermen tegen schokken en klappen.

Details Pioneer DDJ-XP1

Stroomtoevoer: DC 5 V
Nominale stroom: 500 mA
Gewicht van de eenheid: 1,5 kg
Afmetingen (B X D X H): 333 mm x 236 mm x 43 mm

Specificaties rekordbox

Compatibele OS (Windows): Windows 10, 8.1, 7 (laatste Servicepack)
Compatibele OS (Mac): macOS Sierra 10.12 (geüpdatet naar de laatste versie), OS X 10.11, 10.10 (geüpdatet naar de laatste versie)
CPU: Intel® processor Core i7, i5, i3, Intel® processor Core 2 Duo 2,0 GHz of hoger
Geheugen: 4 GB of meer RAM