• Pioneer DJ Interface 2 (Nederlands)
  • Pioneer DJ Interface 2 (English)
  • Vandaag besteld, morgen in huis!
  • 023-5749408

Pioneer DJ Interface 2

21 beoordelingen

Pioneer DJ geeft haar DVS pakket een nieuwe dimensie met de introductie van een eigen Rekordbox DVS geluidskaart; een 2-kanaals audio interface waarmee je Rekordbox DVS in elke setup kunt integreren.

  • Pioneer DJ Interface 2 top
  • Setup schema Pioneer DVS
  • Pioneer DJ Interface 2 rear
  • Aansluitingen Pioneer DJ Interface 2
358
296,00
incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
  • Grote voorraad, snelle levering
  • Fysieke showroom in Haarlem
  • Retourneren kan ook in de winkel

Video Pioneer DJ Interface 2

Reviews

Rating: 4 / 5 op basis van 21 beoordelingen.

Onder alle inzenders van een review verloten wij iedere maand een waardebon t.w.v. 25 euro!

Schrijf een review

Review door op 10 August 2017 5

Als DJ van de oude stempel heb ik nooit kunnen wennen aan cdj’s en controlers. Heb daarom ook al een tijd geleden naast mijn Pioneer CDJ 900 Nexus een set Pioneer PLX 1000 aangeschaft. Echter is het lastig om oud vinyl te vervangen en heb merendeels al gedigitaliseerd. Ik was al een tijdje opzoek naar een dvs. Maar omdat ik al in een Pioneer workflow zit zag ik het niet zitten om over te stappen naar Serato.
Op internet gezocht bleek dat rekordbox ook al een tijdje dvs ondersteunde. Hiervoor had ik een Rekordbox DJ en Rekordbox DVS-licentie nodig. De kosten hiervoor 139 en 99 euro. Ook nog nodig 2 tijdcode lp’s. Bij elkaar zon 264 euro. Het vervelende was dat ik de licentie van Rekordbox DJ wel in een winkel kon kopen maar de DVS-licentie niet. Dit is voor mijn situatie lastig.
Ik stuitte toen op de Pioneer DJ Interface 2. Deze wordt geleverd met de Rekordbox licenties tijdcode vinyl en een audio interface. De interface heb ik in mijn setup niet nodig omdat mijn DJM 750 K DVS ondersteund. Dus ik kan over de bij geleverde audio interface niet veel zeggen, de bouw kwaliteit is goed, wordt geleverd met alle kabels en voeding en kan ook gebruikt worden als usb geluidkaart.
Pioneer DVS, wat mag je ervan verwachten. Eigenlijk hetzelfde wat je mag verwachten als je Serato DJ zou gebruiken, de schermen lijken op elkaar, heeft absolute en relative modes en het performt prima. Mijn pc is maar een Simple core 2 machine. Eigenlijk een pc met de minimale systeemeisen die Rekordbox stelt met alleen 6 ipv van 4gb Ram maar heb geen last van latency of dergelijke het werkt echt prima. Ook met lang scratchen zie ik geen verloop met mijn positie op vinyl en op het scherm. Iets wat ik bij Serato weleens heb gezien. De installatie, nou ja installatie. Rekordbox was al geïnstalleerd dus was het een kwestie van Rekordbox DJ en DVS activeren. Onder menu optie info zat een knop activeren, hiermee kon ik de licentiecode van Rekordbox DJ opgeven. Voor de licentiecode van DVS heb ik even moeten zoeken. Deze zat op het instellingen venster tab licentie.
Handig om te weten is dat de bijgeleverde licenties te gebruiken zijn op 2 PC’s. Wil je een licentie overzetten naar een ander pc kan dit door je licentie naar de cloud op je kuvo account weg te schrijven en op je nieuwe pc weer te activeren. Let er wel op dat je de licentie op je oude pc eerst moet deactiveren. Doe je dit niet en doe je een verse installatie ben je je licentie kwijt. En moet je contact opnemen met Pioneer. Ze helpen wel maar is een gedoe. Wat ik van horen en zeggen heb.
Al met al ben ik super blij met deze aanschaf. Al vind ik de licentie kosten redelijk aan de prijs. Maar het bijkomende voordeel voor mij is dat ik nu alles in mijn Pioneer omgeving heb en geen andere software pakketten hoe te leren of aan te schaffen.

Specificaties Pioneer DJ Interface 2

Met de Pioneer DJ Interface 2 heb je een 2-kanaals externe geluidskaart in handen van professioneel niveau, waarmee je Rekordbox DVS (het tijdcode softwarepakket van Pioneer DJ) kunt gebruiken op welke apparatuur dan ook (mits je een geschikte computer en twee vrije inputs op je mixer hebt). Deze audio interface ondersteunt audio tot 96 kHz en zorgt voor fantastische D/A (digitaal naar analoog) conversie. Hij heeft een S/N (signaal ruis) verhouding van 110dB.
Het mooiste is misschien nog wel dat je bij de Interface 2 ook nog eens de licenties krijgt voor Rekordbox DJ en Rekordbox DVS, plus nog eens twee tijdcode platen! (samen 264 waard).

Daarnaast is de Pioneer DJ Interface 2 ook nog eens stijlvol vormgegeven en praktisch in het gebruik. Hij is lekker compact, enorm stevig dankzij het naadloze aluminium en dankzij de iets doorlopende behuizing bij de connectoren, zijn deze goed beschermd.
Zodra je de Interface 2 aansluit op je computer, zie je aan de LEDs direct of het signaal in orde is.

De Pioneer DJ Interface 2 kan gebruikt worden als externe geluidskaart voor je computer. Zonder computer stuurt de Interface 2 het signaal van de ingang door naar de uitgang. Voor de ingang kun je kiezen tussen phono en line signaal niveau. De uitgang is altijd Line niveau, de Interface 2 kun je dus gebruiken als externe Phono>Line converter als je mixer/versterker geen phono inputs heeft.

Details Pioneer DJ Interface 2

Frequentierespons: 20 Hz tot 20 kHz
Signaal-ruisverhouding: 112 dB (USB) / 103 dB (LINE) / 100 dB (PHONO)
Totale harmonische vervorming: 0,002 % (USB) / 0,005 % (LINE) / 0,007 % (PHONO)
Input-/Outputterminals: Inputs RCA x2 (LINE/PHONO) / Outputs RCA x2 (LINE)
Andere poorten USB-B-poort x1
Aandrijving AC 100 V tot 240 V, 50 Hz/60 Hz
Stroomverbruik DC 5 V, 600 mA
Maximale afmetingen (BDH) 141 mm x 32,5 mm x 127,8 mm
Gewicht 0,6 kg
Accessoires
Netsnoer, AC-adapter, USB-kabel, snelstartgids,
garantie, kaart met licentiesleutel (rekordbox dj, rekordbox dvs)
Audiokabel x4, rubberen pootjes x4
Controlevinyl x 2