• Pioneer DJM-900 NXS2 (Nederlands)
 • Pioneer DJM-900 NXS2 (English)
 • Vandaag besteld, morgen in huis!
 • 023-5749408

Pioneer DJM-900 NXS2

60 beoordelingen

Ook de DJM-900 Nexus heeft een opvolger gekregen: de nieuwe DJM-900 NXS2. Met deze mixer zijn grote stappen gezet in het verbeteren van geluidskwaliteit (64-bit processing), effect mogelijkheden en Rekordbox DJ compatibiliteit.

Nu tijdelijk met Pioneer DJC-NXS2 tas. Geef in het opmerkingenveld aan dat je van deze actie gebruik wilt maken

 • Pioneer DJM-900 NXS2 voorkant schuin
 • Pioneer DJM-900 NXS2 hoek
 • Pioneer DJM-900 NXS2 achterkant rear view
2.782
2.299,00
incl. BTW
Op werkdagen voor 17u besteld, morgen in huis*
 • Grote voorraad, snelle levering
 • Fysieke showroom in Haarlem
 • Retourneren kan ook in de winkel

Video Pioneer DJM-900 NXS2

Reviews

Rating: 4 / 5 op basis van 60 beoordelingen.

Onder alle inzenders van een review verloten wij iedere maand een waardebon t.w.v. 25 euro!

Schrijf een review

Review door op 11 July 2016 5

Wat een geweldige mixer! Geluidskwaliteit is hoorbaar beter en de effecten zijn super gaaf met de low/mid/high knoppen, waardoor je dus de lage, mid en hoge tonen in je effecten kunt uitzetten of aanzetten. Geeft een extra dimensie aan het gebruiken van effecten. Wat ook nieuw is, is dat je een iPad rechtstreeks kunt aansluiten op de mixer en de RMX-1000 App kunt gebruiken om ook daarmee effecten te maken. De dubbele hoofdtelefoonaansluiting en de dubbele USB zijn makkelijk als je met 2 DJ's draait. Alhoewel... Als je met 2 DJ's de geluidskaarten van de mixer wilt gebruiken, dan zul je dus ook een setje extra spelers moeten hebben om je Rekordbox te kunnen gebruiken. Of je doet het met de muis. Al met al een flinke bom geld voor een mixertje, maar zeker de moeite waard en je kunt weer jaren vooruit. De levering van ToneControl verliep zoals we gewend zijn soepel. Netjes verpakt in een extra doos om zo beschadigingen te voorkomen. Als je twijfelt, ga de mixer uitproberen in hun showroom. Gratis koffie erbij :-)

Review door op 6 June 2016 4

Een prachtig kwaliteitsapparaat. Het geluid is van topkwaliteit en de effecten zijn wéér verbeterd en uitgebreid. Ping Pong in combinatie met Mid is nu al mijn favoriet. De touchpad is fantastisch. Deze activeert het effect zo lang als je het aanraakt, dus je hoeft het effect niet met de ronde knop aan en uit te zetten. Een andere goede verbetering is de cue van de Master, die altijd hard is, zodat je bij lage volumes niet je cue/master balans bijna helemaal naar rechts hoeft te zetten. De aparte Send/Receive is een verademing als je een RMX-500 of 1000 hebt. Jammer dat deze pre-fader is, maar dit is op te lossen door het effect via de crossfader te laten lopen. Send/return is dan ineens post-fader. Het is dan wel opletten dat je niet per ongeluk de crossfader naar links of rechts duwt (het ding gaat zó soepel...). Wat me opvalt is dat de afzonderlijke kanalen niet tot clippen in staat zijn als de spelers digitaal zijn aangesloten.
Nadelen: De mixer heeft een matte afwerking. Heel mooi, maar na 3 gigs merk ik dat het nu al gaat glimmen waar je de mixer vaak aanraakt, zoals in mijn geval rond de knop voor het hoofdtelefoonvolume. Ook de lak beschadigt snel aan de randen. Ik verwacht dus dat de bovenplaat er al snel versleten uit zal zien. Ook wordt de mixer erg warm, maar dat was bij de vorige DJM-900 ook al zo. Deze nadelen doen niet af aan het feit dat dit echt een topapparaat is.

Review door op 3 March 2016 5

De belangrijkste verbetering die ik merk is de geluidskwaliteit. Het geluid klinkt warmer en fijner. De nieuwe effecten zijn waanzinnig en de mogelijkheid om ze op hi, mid of low te gebruiken zorgen voor een hele nieuwe dimensie in de club. Kan nu al niet meer zonder!

Specificaties Pioneer DJM-900 NXS2

Nu tijdelijk met GRATIS Pioneer DJC-NXS2 tas. Geef in het opmerkingenveld aan dat je van deze actie gebruik wilt maken

Pioneers gloednieuwe DJM-900 NXS2 is het resultaat van de jarenlange ervaring van Pioneer op de markt voor DJs. Pioneer heeft geluisterd naar de verbeterpunten en dit verwerkt in hun gloednieuwe, ultieme club DJ mixer: de Pioneer DJM 900 NXS2.

Sublieme geluidskwaliteit
De nieuwe Pioneer DJM900 Nexus 2 beschikt over een verbeterd audiopad ten opzichte van eerdere Pioneer mixers. Dit mengpaneel heeft een warm, eerlijk geluid dat perfect zal klinken op elk geluidssysteem, het is dan ook het eerste mengpaneel dat over 64-bit processing beschikt.

Waarom DJM-900 NXS2 kopen bij ToneControl?

 • Gegarandeerd de laagste prijs*
 • Gratis leentoestel bij defect
 • 3 jaar garantie op Pioneer DJ gear
 • Altijd de beste service

Vernieuwde effectsectie
Ook de effectsectie is verbeterd. De FX Touch Strip is vervangen voor touch-screen knoppen met FX time parameters (zoals 3/4e beat of 4 beats) waardoor effecten nog directer te bedienen zijn.
Daarnaast zijn de Color FX voorzien van een extra parameter knop om meer diepte te kunnen creren. Zo kan met deze parameter knop bijvoorbeeld de resonantie van het Filter effect of het level van het Noise effect bediend worden. Het gate/compressor effect is tevens vervangen voor de 'filter sweep' (bekend van de DJM-800).

Tevens beschikt de DJM-900 Nexus 4 over nieuwe BPM effecten, waaronder Helix (een opbouwend effect) en Ping Pong (een ping-pong delay). Voor alle effecten kan geselecteerd worden of deze op de hoge, midden of lage frequentieband van het audiosignaal gebruikt moeten worden. Zo kan bijvoorbeeld een echo gemakkelijk alleen op de hogere frequenties toegepast worden (om rumble te voorkomen) en kan een roll bijvoorbeeld op het volledige frequentiespectrum plaatsvinden. Ook het geliefde 'reverb' (galm) effect op de DJM-900NXS2 is met noemenswaardige stappen verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.

Dubbele USB aansluiting
De DJM 900 NXS2 kan nu direct op twee computer met Rekordbox DJ aangesloten worden zodat een overgang tussen twee digitale DJs gemakkelijker plaatsvindt. Wissel gemakkelijk de gebruikte USB/MIDI kanalen en begin de set direct! Uiteraard is er ook aan Digital Vinyl System DJ's gedacht met de ingebouwde DVS support.

Phono pre-amps
De DJM-900NXS2 beschikt over vier opnieuw ontworpen draaitafel voorversterkers met 2 grote aarde klemmen, zodat er voor elk kanaal een draaitafel aan te sluiten is.

Headphone aansluiting
Het is nu mogelijk zowel een headphone met 3,5mm jack zowel als 6,35mm jack aan te sluiten. Je kunt dus met een gerust hart je geliefde jack adapter vergeten!

Send & Return
Het is nu mogelijk om de effectbron te laten terugkomen op een kanaal op de DJM-900NXS2, zodat een extern effectapparaat in combinatie met de effecten van de DJM-900NXS2 te gebruiken is. Ook kan een effect app (bijvoorbeeld de RMX-1000 app) via de iPad aangesloten worden middels InterApp (officieel ondersteund).

Andere verbeteringen
- Magvel crossfader
- Verbeterde Gain, EQ en Fader curves
- Verbeterde VU meters (nog maar een enkele rode LED en een OVER indicator)
- Smart Peak Limiter

* t.o.v. andere Nederlandse Pioneer DJ dealers

Details Pioneer DJM-900 NXS2

Number of channels 4 x audio channels, 2 x MIC channels
Input ports Digital In x 4 (coaxial), Line In x 4 (RCA), Phono x 4 (RCA), MIC x 2 (XLR & -inch TRS jack x 1, 1/4 TRS JACK x 1)
Output ports Master Out x 2 (XLR x 1, RCA x 1), Booth Out x 1 (1/4 TRS jack), Headphone Monitor Out x 1(1/4 stereo jack, 3.5mm stereo min-jack), Rec Out x 1 (RCA), Digital Out x 1 (coaxial)
Other ports Send x 1 (1/4 TS jack), Return x 1 (1/4 TS jack), USB B x 2, USB A x 1, Link (LAN) x 1
Sampling rate 96kHz
D/A converter 32bit
A/D converter 24bit
Frequency response 20Hz ~ 40kHz (Line)
Total Harmonic Distortion ratio 0.005% or less (Line-Master1)
S/N ratio 105 dB (Line)
Max external dimension
(W x D x H) 333 x 414.2 x 107.9 mm
Unit weight 8.0kg