Een cadeau voor een producer kopen?

12 November 2016

Een cadeau voor een producer kopen?

Inspiratie voor een cadeau voor een producer nodig? Check onze lijst met cadeautips voor een muziekproducer!

Cadeau voor producer

Wat voor cadeau geef je eigenlijk aan een muziekproducer? Dat is een onwijs moeilijke vraag. Gelukkig krijgen wij deze vraag al jaren, daarom hebben we hier ook meerdere antwoorden op. Check hieronder maar liefst 10 geweldige cadeaus voor een producer!

Bekijk ook: cadeautips voor dj


Producersoftware

Het produceren van muziek gebeurt vandaag de dag eigenlijk alleen nog met producersoftware, ook wel een DAW genoemd (digital audio workstation). Een geweldig cadeau voor een beginnend producer is natuurlijk een DAW. Voor beginnende producers raden wij Ableton Live 9 Intro of FL Studio 12 Fruity Edition aan; de beginners-uitvoeringen van bekende softwarepakketten.

Ableton en FL Studio

- Bekijk alle produceer software (of bel ons voor advies!)



Beyerdynamic DT-770 hoofdtelefoon

Als producer (of muziekfanaat) is een goede studiohoofdtelefoon van belang. Al jarenlang verkopen wij de Beyerdynamic DT-770 Pro, een bijzonder kwalitatieve én comfortabele studiohoofdtelefoon. Deze 80 Ohm uitvoering is zowel geschikt voor studiogebruik (waar deze wordt aangesloten op een geluidskaart) als thuisgebruik (op een laptop of PC). Als de hoofdtelefoon alleen wordt aangesloten op de laptop of smartphone is de 32 Ohm uitvoering een betere keuze. Voor het zware studiowerk leent de 250 Ohm uitvoering zich juist weer uitstekend. Twijfel je tussen 32, 80 of 250 Ohm? Bel ons voor advies.

DT-770

- Bestel de DT-770 80 Ohm hier



Akai MPK Mini MK2 MIDI keyboard

Laat je niet misleiden door het formaat van dit apparaat: de Akai MPK Mini MK2 is een bijzonder krachtig en veelzijdig 25-toetsen tellend MIDI keyboard waarmee je iedere producer een plezier zal doen. Dit keyboard is zowel geschikt voor beginnende producers als producers op zoek naar een compact MIDI apparaat om mee te nemen. De MPK Mini MK2 beschikt over 25 toetsen, 8 MPC-style drumpads en 8 draaiknoppen om naar eigen voorkeur toe te wijzen binnen een DAW (producersoftware). Ook worden 2 virtuele instrumenten meegeleverd!

Akai MPK Mini MK2

- Bestel de Akai MPK Mini MK2 hier



Samson PS01 popfilter

Voor een vocalist, rapper of producer die af en toe een sample zelf wilt inspreken is een popfilter een must. Een popfilter gaat hinderlijke 'b' en 'p' klanken in een opname tegen. Het filter wordt vóór een microfoon geplaatst en aan een microfoonstatief (of tafelstatief) bevestigd. De Samson PS01 is een geweldig all-round popfilter met betaalbaar prijskaartje.

Samson PS01

- Bekijk de Samson PS01 hier



Focusrite Scarlett 2i2 MK2 externe geluidskaart

Als producer is een goede geluidskaart een must. Op een USB geluidskaart kunnen instrumenten (zoals een synthesizer of elektrische gitaar), microfoons en een hoofdtelefoon of (actieve) speakers worden aangesloten. De geluidskaarten van Focusrite zijn welbekend onder zowel beginnende als professionele producers. Met de gloednieuwe Scarlett 2i2 MK2 (een uitstekende geluidskaart met geweldige prijs-kwaliteitverhouding) zal je dan ook zeker een goede koop doen!

Scarlett 2i2 MK2

- Koop de Scarlett 2i2 MK2 hier



Akai MPD218 MIDI controller

Bij muziekproductie wordt vaak gebruik gemaakt van drumpads om beats op een menselijke wijze in te drummen. Een MIDI drumpad die zich daar uitstekend voor leent is de Akai MPD218: een compacte MIDI controller met 16 drumpads en 6 toewijsbare draaiknoppen. Akai is tevens de fabrikant van de legendarische MPC drumcomputers en heeft op de MPD218 soortgelijke drumpads als op de MPC controllers geplaatst.

Akai MPD218

- Bestel de MPD218 hier



Tie Condensor Mic USB microfoon

Podcasts of zang opnemen met een kwalitatieve microfoon die direct met USB op de computer aan te sluiten is? De Tie Condensor Mic USB is een USB studiomicrofoon met hoofdtelefoon aansluiting om direct voor te beluisteren wat ingesproken of ingezongen wordt. Daarnaast wordt een spider shock mount meegeleverd waarmee de Condensor Mic USB direct op een microfoonstatief (niet meegeleverd) te plaatsen is. De Condensor Mic USB is plug & play te gebruiken met zowel Mac als PC, de bijbehorende USB kabel is meegeleverd.

Tie Condensor Mic USB

- Bestel de Tie Condensor Mic USB hier



Korg Volca Bass synthesizer

Een kleine synthesizer om krachtige basgeluiden mee te maken: de Korg Volca Bass. Deze mini-synth is volledig analoog, heeft een ingebouwde step sequencer en natuurlijk een geweldig geluid! De Volca synthesizers worden al jarenlang onwijs veel verkocht dankzij hun compacte formaat, betaalbare prijskaartje en geweldige klanken. De Korg Volca Bass is in principe voor elke muziekstijl geschikt.

Korg Volca Bass

- Koop de Volca Bass hier



Ableton Push 2 MIDI controller

De Ableton Push 2 is de meest uitgebreide MIDI controller om Ableton producersoftware mee aan te sturen. Met de Push 2 kan binnen Ableton software gemakkelijk op een creatieve wijze een volledige track gebouwd worden. Bovendien wordt Ableton Live 9 Intro meegeleverd zodat je direct kan beginnen met produceren. Van ons krijg je er ook nog eens een gratis stofkap t.w.v. € 39,- bij!

Ableton Push 2

- Bestel de Ableton Push 2 hier



KRK RP5 G3 monitor speakers

De iconische gele woofer van de KRK RP5 G3 zal je ongetwijfeld bekend voor komen: deze knappe DJ- en studiomonitors worden al jarenlang door veel producers gebruikt. KRK speakers zijn, naast studiogebruik, ook uitstekend geschikt om tracks op te beluisteren of voor gaming gebruik. Een set KRK RP5 G3 monitor speakers is dan ook zeker een ultiem cadeau!

Ableton Push 2

- Bekijk de KRK RP5 G3 in zwart of wit (prijs per stuk).



Andere cadeautips

Bekijk ook:
- DJ/Producer cadeautips onder € 25
- DJ/Producer cadeautips € 25 - € 50
- DJ/Producer cadeautips € 50 - € 100
- DJ/Producer cadeautips € 100 - € 300
- DJ/Producer cadeautips voor meer dan € 300



Cadeau niet gevonden?

Toch op zoek naar een ander cadeau? Bel ons op 023-5749408 voor tips!