Tips van Tone voor Reflectiefilters!

14 Oktober 2021
tips

Tips van Tone voor Reflectiefilters!
Reflectiefilters: wat zijn dat en heb ik dat nodig? Lees nu verder!

Je hebt ze vast wel eens gezien: reflectie schermen. Maar wat doen deze eigenlijk? En heb je deze echt nodig?

 

DE IDEALE OPNAME

Er komt veel kijken bij het maken van de ideale opname. Naast de juiste microfoon en een goede geluidskaart speelt de ruimte waar je in opneemt ook een grote rol in dit proces. Gelukkig zijn hier genoeg tools voor om zonder jouw hele ruimte te verbouwen toch mooie opnames te maken! 

Om optimaal gebruik te maken van jouw microfoon wil je zo min mogelijk omgevingsgeluid oppikken. 

Dit kun je verhelpen met zowel verschillende types microfoons (Tips van Tone voor de beste Microfoon!) en polaire patronen (Tips van Tone voor het juiste polaire patroon!) als met het gebruik van goede isolatie. 

Deze isolatie betekent niet zo zeer de isolatie van de gehele ruimte, maar vooral van de ruimte in de directe omgeving van de microfoon. Dit kan gedaan worden door middel van reflectie filters (of reflectie schermen). 

Reflectiefilters bestaan uit schuim dat de geluidsgolven van om en rond de microfoon tegenhouden en zorgen er ook voor dat geluid vanuit de bron niet wordt weerkaatst op de achterkant van de microfoon. 

Voornamelijk in niet-akoestisch behandelde ruimtes komen deze filters goed van pas!

 

AANRADERS

Nu is het aanbod reuze, dus hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  1. Beschikbaar in allerlei verschillende kleuren en afwerkingen is de Vicoustic Flexi Screen Ultra MKII. Dit scherm is krasbestendig en kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Daarnaast kun je hem helemaal matchen met de kleuren van jouw studio, ideaal! 
  2. De naam van de Marantz Sound Shield Compact zegt het eigenlijk al, dit compacte scherm is handig om in te klappen en mee te nemen. Ideaal voor de zangers en zangeressen die veel onderweg zijn of vaak wisselen van ruimte en toch hun eigen gear willen gebruiken!
  3. Ben je op zoek naar een lichtgewicht maar toch kwaliteits reflectiefilter? Dan kun je kijken naar de SE Electronics Reflexion Filter X (RF-X)! Dankzij nieuwe materialen is dit scherm lichter dan zijn voorgangers en past deze in elke studio. 
  4. Daarnaast zijn er ook kleinere oplossing, mocht je geen zin hebben om een heel scherm te monteren. Zo is er de Kaotica Eyeball. Deze ‘foam ball’ schuif je als het ware over de microfoon waardoor je direct afscherming hebt. Aan de voorkant zit een pop-filter waardoor je in principe al helemaal klaar bent om op te nemen! 
  5. Net als de Eyeball is er ook de Nowsonic Isolator, deze heeft een metalen behuizing wat hem meer sturdy maakt voor onderweg.

HEB IK DIT NODIG?

Mocht jouw ruimte niet of nauwelijks akoestisch behandeld en je merkt dat jouw opnames veel geluid oppakken, dan kun je een reflectiefilter zeker overwegen.

Maar bijvoorbeeld ook als je veel onderweg bent en on-the-go wilt opnemen dan zijn oplossingen zoals de Kaotica Eyeball ideaal en nemen ook niet veel ruimte in beslag.

Ga je toch voor de looks en wil je jouw studio er gelikt uit willen laten zien? Kijk dan naar de Vicoustic Flexi Screen Ultra MKII's, deze zijn in meerdere kleuren beschikbaar om jouw studio af te maken!

 

Kortom, er zijn genoeg oplossingen om jouw opnames zo clean mogelijk te krijgen en zijn er nog meer reflectiefilters in ons aanbod dat nog niet genoemd is!

Kom je er toch niet helemaal uit of heb je nog meer vragen? Stuur ons gerust een bericht of geef ons een belletje en dan helpen wij je uiteraard graag!