Welke live setup gebruiken de DJ’s van nu?

15 Oktober 2022

Welke live setup gebruiken de DJ’s van nu?

Altijd al nieuwsgierig geweest naar welke gear DJ’s gebruiken voor hun live performances? Lees hier dan zeker even verder!

In deze blog duiken we in de verschillende setups van ’s werelds grootste DJ’s en bespreken we de verschillende apparaten die zij gebruiken. En als het een beetje meezit vind je hier misschien wel de inspiratie die je zocht voor je eigen setup!

 

Fred again…

Zijn Boiler Room set van afgelopen zomer is keihard viraal gegaan. En terecht! Hieronder vind je een kleine breakdown van de gear die hij tijdens deze heerlijke set heeft gebruikt:

  • Pioneer DJ CDJ-3000’s: Evenals vele andere DJ’s zijn dit Fred’s favoriete spelers. Boordevol splinternieuwe snufjes, waaronder key sync, touch cue en acht fysieke hotcues zijn de CDJ-3000’s zowel aan de binnen- als buitenkant volledig herontworpen tabletops die toch vertrouwd aanvoelen voor elke DJ. Op deze spelers kan je vertrouwen en dat weet Fred ook.
  • Native Instruments Maschine+: Dit was misschien wel de echte ster van de show. Al vinger drummend blaast Fred door zijn tracks heen met deze Maschine+. Met de fantastische workflow die je van Native Instruments kan verwachten, is deze variant van de Maschine line up compleet standalone te gebruiken. Natuurlijk zijn de welbekende synths (MASSIVE, FM8, MONARK, en meer) van Native Instruments aanwezig, evenals 35 effecten, de gehele MASCHINE FACTORY selectie, RAUM, PHASIS en een veelvoud aan drum samples om de beats van je dromen mee te bouwen. Een echte aanwinst voor iedere setup dus.
  • Pioneer DJ DJM-900 NXS2: De Pioneer DJM-900 NXS2 beschikt over een verbeterd audiopad ten opzichte van eerdere Pioneer mixers. Dit mengpaneel heeft een warm, eerlijk geluid dat perfect zal klinken op elk geluidssysteem, het is dan ook het eerste mengpaneel dat over 64-bit processing beschikt. Verder beschikt de unit over verbeterde effect mogelijkheden en Rekordbox DJ compatibiliteit.

 

David Guetta

David Guetta staat al jaren lang aan de top van de DJ wereld. Erg interessant om eens te kijken welke apparaten te vinden zijn in zijn setup. In een interview met DJ Mag laat hij zijn DJ setup uitgebreid zien. Op dat moment bestond zijn setup uit de volgende gear:

  • Pioneer DJ CDJ-3000’s: Dit zijn de main spelers van zijn setup. Met deze prachtige spelers selecteert hij gemakkelijk al zijn tracks. Hij is in het bijzonder onder de indruk van de nieuwe key sync feature, waarmee hij super easy verschillende tracks in dezelfde toonsoort kan synchroniseren. Zo klinken al zijn mixes extra harmonieus!
  • Pioneer DJ DJM-900 NXS2: Deze machine is het hart van de setup. Hiermee mixt hij al z’n tracks aan elkaar. Ook is hij groot fan van alle ingebouwde effecten, waarmee hij creatieve build-ups kan maken en zijn mixes nog interessanter kan maken.
  • Arturia Microfreak: Een unieke synth die pepers met dobbelstenen combineert voor resultaten die niemand had bedacht of verwacht tot nu toe!
  • Roland TB-03: “Dit is de synth waardoor acid-house is ontstaan” verteldt hij DJ Mag. En precies om die reden staat deze legendarische synth ook in zijn setup. Hiermee maakt hij heerlijke acid bass lines die je oren doen zoemen.
  • Pioneer DJ DJS-1000: Deze machine gebruikt hij als kern voor de hierboven genoemde synthesizers. Zo bestuurt hij zowel de Microfreak als TB-03 met de bovenste 8 pads van de DJS-1000 en gebruikt hij de onderste pads om samples live te sequencen met zijn mixes.

 

In deze video vind je nog meer informatie over zijn live setup!

 

Oliver Heldens

Hij wordt beschouwd als een van de pioniers van het future house genre en heeft het genre naar nieuwe hoogtes gebracht. Met meerdere hits op zijn naam is hij niet meer weg te denken uit het elektronisch muzikale landschap. Hij heeft met z’n act al op meerdere legendarische festivals gestaan, waaronder: Tomorrowland, Coachella en Glastonbury, om er maar een paar te noemen. Zeker eens interessant om naar zijn setup te kijken dus.

  • Denon DJ X1850’s: De Denon X1850 is een club mixer gebouwd voor de creatieve DJ's! Deze mixer bevat alles wat je kan verwachten van een club mixer; een robuuste behuizing met veel aansluitingen en performance gerichte effecten. Dat maakt deze mixer de nieuwe generatie van DJ-technologie!
  • Denon DJ SC6000’s: Deze volledig stand-alone digitale tabletop draait vlekkeloos met de ENGINE software en is geschikt voor elke DJ booth, club en mainstage. De SC6000 beschikt over een 10.1-inch touchscreen, WiFi streaming, HDD drive bay, een 8.5 inch groot jogwheel en performance pads om jouw creativiteit te laten spreken. We zijn niet verbaasd dat Oliver voor deze veelzijdige setup heeft gekozen.

 

Richie Hawtin

Een echte techno legend en misschien wel een van de meeste creatieve DJ’s ooit. Welke gear gebruikt hij om zijn heerlijk unieke sound live on stage te creëren?

  • PLAYdifferently MODEL 1: Richie gebruikt uiteraard zijn (deels) zelf ontwikkelde PlayDifferently mixers. “Our aim is to create instruments which DJs and electronic musicians can PLAY; magnifying the creative impulse that drives our most inspired performances. This company is not about one performance style – or my style – this is for all artists who strive to unlock and expand their own innate talent.” vertelt Richie op de website van PlayDifferently. Ook interessant om te checken is de PlayDifferently 1.4.
  • Traktor Pro 3: Deze software gebruikt hij om zijn tracks mee af te spelen en worden vanuit de computer naar zijn mixer gestuurd. Deze software wordt gratis meegeleverd bij de meeste Traktor controllers, bijvoorbeeld bij de Traktor Kontrol S2 MK3.
  • Ableton + Ableton Push 2: In samenhang met zijn PlayDifferently en Traktor setup gebruikt hij ook nog de Ableton Push in combinatie met Ableton om vette extra effecten en sounds in te spelen tijdens zijn mixes.
  • Allen & Heath Xone K2: Met de Allen & Heath Xone K2 kan hij zijn gehele setup aan elkaar koppelen. Zeker een onmisbare schakel!

 

Wil je nog meer weten over zijn setup, check dan zeker even deze video.

 

Kaytranada

De Canadese Kaytranada staat bekend om het feit dat hij met Traktor draait. Ook wordt hij door velen geprezen vanwege zijn simplistische no-nonsense aanpak van DJ’en. Zo gebruikt hij vaak niet de meest fancy DJ gear, maar juist relatief toegankelijke digitale mixers, waarmee hij een hele zaal aan het dansen kan krijgen. Kaytranada is het levende bewijs dat je ook met minimalistische gear de set van je dromen kan spelen.

  • Native Instruments Traktor Kontrol S4 MK3: Dit is alles wat hij nodig heeft om een feestje te bouwen! Met de S4 kun je op geheel nieuwe manieren verbinding maken met je tracks: niet alleen draaien de gemotoriseerde jogwheels, maar reageren ze ook op stoten, scratchen, pitch-fading en backspins, ze sturen cue-punten, loop-markeringen en meer direct naar je vingertoppen. Een echt genot om mee te DJ’en.

 

Zoals je merkt heeft elke DJ een net wat andere setup, waardoor ze zich weten te onderscheiden van de rest. Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit deze verschillende setups!

Heb je vragen over de genoemde gear, treuzel dan niet en neem contact op met ons team! We helpen je maar al te graag verder met al je muzikale wensen.

 

Team ToneControl